Hesabım
    "Dilberay" Sinemalarda!

    Merakla beklenen "Dilberay" bu hafta izleyicilerle buluşuyor.

    Daha önce, Arabesk müziğin efsanevi ismi Müslüm Gürses'in hayatını anlatan "Müslüm" filmiyle büyük beğeni toplayan Ketche (Hakan Kırkavaç) bu kez de zorluklarla geçen hayatına rağmen sesinden aldığı güçle dimdik ayakta durmayı başaran Dilber Ay'ın hayatını anlatmak için kamera arkasına geçti.

    Senaryosu Kamuran Süner ve Nalan Merter Savaş tarafından kaleme alınan Dilberay'da, Dilber Ay'ı Zeliha Kendirci ve Büşra Pekin canlandırıyorlar. Zeliha Kendirci, Dilber Ay'ın daha genç yalarına hayat verirken, Büşra Pekin biraz daha güçlenen Dilber Ay’a hayat veriyor ve Dilber Ay parçalarını da başarıyla seslendiriyor. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca, geçtiğimiz haftalarda vefat eden Ayberk Pekcan, Selen UçerNursel Köse gibi isimler yer alıyor. 

    Kahramanmaraş’ta, sekiz çocuklu, fakir bir ailenin kızı olarak, çadırda başladığı hayatına birçok üzüntü ve hüzün sığdıran Dilber Ay, 13 yaşında para karşılığı, kendinden yaşça büyük bir adama satıldı. Evlendiler, çocukları oldu. Şarkı söylediği için dayak yedi, işkence çekti ama o, yaşadığı bütün acılara inat, sesinden aldığı güçle sahnelere adım attı. Zirveyi de gördü, hapishaneyi de… Hiç yılmadı. Hep şarkı söyleyerek çıktı düştüğü dipsiz kuyulardan. Hafızalara kazınan sesiyle ölümünden sonra da tüm Türkiye’nin sevgi ve saygıyla andığı usta bir sanatçı olarak hafızalardaki yerini koruyor, kadının gücünü kanıtlamayı sürdürüyor.

    Dilberay, sinemalarda izleyicileri bekliyor!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top