Hesabım
    Kaçırmamanız Gereken Yerli Biyografi Filmleri

    "Bergen" ve son yıllarda öne çıkan 10 biyografi filmi...

    Arabesk müziğin unutulmaz isimlerinden biri olan, "Acıların Kadını" unvanıyla bilinen Bergen'in hayatını anlatan "Bergen" filmi geçtiğimiz cuma günü izleyiciyle buluştu. 

    Mine Şengöz’ün yaratıcı yapımcılığını yaptığı filmin yönetmenliğini ise Mehmet Binay ve Caner Alper üstleniyorlar. Filmin güçlü oyuncu kadrosunda, Bergen'i canlandıran ve Farah Zeynep Abdullah’la birlikte, Erdal Beşikçioğlu ve Tilbe Saran'ın yanı sıra Nergis ÖztürkAli Seçkiner AlıcıAhmet KayakesenArif PişkinŞebnem SönmezNurcan Eren ve Suzan Kardeş gibi birbirinden yetenekli isimler yer alıyor.

    Özellikle son yıllarda yerli biyografi filmlerinin sayısında yaşanan artış, sinema izleyicisi cephesinden de olumlu karşılık buluyor. Başta "Dilberay", "Müslüm" ve "Ayla" olmak üzere "Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu", "Bizim İçin Şampiyon" gibi filmler yüksek izlenme oranlarıyla dikkat çekiyor.

    "Bergen" ise bu konuda bir rekora imza attı ve vizyondaki ilk hafta sonunda 718 bin 43 kişi tarafından seyredilen film, ulaştığı rekor seyirci sayısı ile tüm zamanların en iyi biyografi ve tüm zamanların en yüksek drama filmi açılış rekoruna sahip oldu.

    Biz de "Bergen" filminin şerefine Türk sinemasının öne çıkan biyografi filmlerini sizin için derledik...

    İşte Ayla'dan Mavi Gözlü Dev'e, Kelebeğin Rüyası'ndan Veda'ya yerli sinemanın en sevilen biyografi filmleri... 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top