Hesabım
    Village Roadshow, Warner Bros.'a ‘Matrix Resurrections’ın HBO Max Gösterimi İçin Dava Açtı

    Village Roadshow, sinema gösterimlerinin sabote edildiğini iddia ediyor

    Village Roadshow, stüdyonun, aboneleri HBO Max'e çekmek için "The Matrix Resurrections"ın sinemalardaki gösterimini sabote ettiğini iddia ederek Warner Bros.'a pazartesi günü dava açtı. Dava, Warner Bros.'un "Dune", "The Suicide Squad" ve "King Richard" da dahil olmak üzere tüm 2021 listesini aynı anda yayın hizmetinde yayınlamak için verdiği tartışmalı hamlesinden kaynaklanıyor.

    Stüdyo, kayıp gişe gelirini telafi etmek için katılımcılara kâr sağlamak için milyonlarca dolar ödedi. Village Roadshow, “Matrix Üçlemesi", “Joker” ve “Oceans Serisi" gibi filmleri içeren bir liste üzerinden stüdyo ile uzun süredir devam eden bir ortak finansman anlaşmasına sahip. Dava, Warner Bros.'un serinin dördüncü bölümü olan “The Matrix Resurrections”ı HBO Max'e koymayı seçmeden önce Village Roadshow'a danışmadığını ya da bildirimde bulunmadığını iddia ediyor.

    Film, bugüne kadar Amerika gişesinde sadece 148 milyon dolar hasılat elde etti. Dava, Warner Bros.'u, serinin gelecekteki uygulanabilirliği pahasına, HBO Max'i desteklemek için filmin gişesine kasten zarar vermekle suçluyor. Dava, "WB'nin stratejisi yalnızca 'The Matrix Resurrections'ın gişede baskın olmamasını sağlamakla kalmadı, aynı zamanda tüm 'Matrix' serisine ciddi zarar verdi. 'The Matrix Resurrections'ın zayıf gişe satış rakamlarının, bir filmin kâr elde edememesi nedeniyle devam filmlerine ve türev filmlere yatırım yapmasını engellediği için, serinin değerini azalttığına şüphe yok.” sözlerini içeren bir iddiaya sahip.

    Davada ayrıca, kötü gişe sonuçları nedeniyle, Village Roadshow'un Warner Bros.'a sözleşmeden doğan zorunlu ödemesini yapamadığı ve şirketin film üzerindeki haklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldığı belirtiliyor. Dava, Warner Bros.'un şirketi "Charlie and the Chocolate Factory" ve "Edge of Tomorrow" da dahil olmak üzere diğer filmlerin haklarından mahrum etmeye çalıştığını iddia ediyor.

    Warner Bros. yaptığı açıklamada, Village Roadshow'a karşı tahkim davası açtığını söyledi. Stüdyo, "Bu dava, Village Roadshow'un geçen hafta onlara karşı başlattığımız tahkime katılma konusundaki sözleşme taahhütlerinden kaçınmaya yönelik yaptıkları anlamsız bir girişim. Bu davanın lehimize sonuçlanacağından şüphemiz yok.” dedi. Village Roadshow, mahkemeden Warner Bros.'un anlaşmasını ihlal ettiğine dair bir beyan istiyor. Şirket, tahkim anlaşmasının Village Roadshow'un mahkemede parasal olmayan yardım istemesini engellemediğini savunuyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • 'Matrix Resurrections' Yeni Bir Üçlemenin Başlangıcı Mı?
    • Matrix Resurrections, ABD'de Korsan Olarak En Çok İndirilen Film Oldu
    • Keanu Reeves, Matrix Gelirinin %70'ini Kanser Araştırmaları İçin Bağışlamış
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top