Hesabım
    En İyi 10 Agatha Christie Uyarlaması

    Kenneth Branagh'ın, aynı adlı Agatha Christie romanından uyarladığı "Nil'de Ölüm" bu cuma vizyona giriyor. Filmin şerefine, en iyi 10 Agatha Christie uyarlamasını derledik...

    Oyunculuk, yönetmenlik ve senaryo kategorilerinde toplam 8 Oscar adaylığı bulunan usta sinemacı Kenneth Branagh'ın ikinci Agatha Christie uyarlaması "Nil'de Ölüm" bu cuma sinemalardaki yerini alıyor. 

    Dünyanın en ünlü polisiye yazarlarından Agatha Christie'nin aynı adlı romanından uyarlanan filmin senaryosunu Michael Green kaleme aldı. Yönetmen koltuğundaki Branagh, 2017 yapımı "Doğu Ekspresinde Cinayet" filminde olduğu gibi ünlü dedektif Hercule Poirot karakterini canlandırıyor. Filmin zengin oyuncu kadrosunda ayırca Gal Gadot, Armie Hammer, Tom Bateman, Annette BeningRussell Brand gibi isimler yer alıyor.

    İlk bakışta içinden çıkılamaz görünen cinayetleri, birbirinden farklı dünyalara ait insanları bir araya topladığı kısıtlı mekanları ve şaşırtıcı sonlarıyla Agatha Christie polisiyeleri sinema ve televizyon dünyasının her zaman uyarlamayı sevdiği hikayelerden oldu. Christie'nin Doğu Ekspresinde Cinayet, Nil'de Ölüm, On Küçük Zenci (And Then There Were None) gibi kültleşen eserleri beyaz perdeye ve televizyona defalarca uyarlanırken; 1920 yılında yarattığı, bıyıklarıyla meşhur Belçikalı dedektif Hercule Poirot'yu onlarca farklı aktör canlandırdı. 

    Biz de, cuma günü vizyona girecek olan "Nil'de Ölüm"ün şerefine, sinemada ve televizyonda izlediğimizi en iyi 10 Agatha Christie uyarlamasını derledik... İşte polisiye severlerin kaçırmaması gereken filmler ve diziler...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top