Hesabım
    Roland Emmerich, "Moonfall" Devam Filmleri Hakkında Konuştu

    Ünlü yönetmen, "Moonfall"u aslında bir üçleme olarak tasarladığını ama artık bundan çok da emin olmadığını açıkladı.

    Büyük bütçeli felaket filmlerinin usta yönetmeni Roland Emmerich'in son filmi Moonfall, geçen hafta vizyona girdi. Başrollerini Halle BerryPatrick Wilson ve John Bradley'nin paylaştığı film; yörüngesinden çıkan Ay'ın dünyaya çarpmasını engellemek için harekete geçen astronot ve NASA yöneticisi Jo Fowler ile ona bu görevde eşlik eden astronot Brian Harper ve komplo teorisyeni K.C. Houseman'ın hikayesini anlatıyor.

    Yaklaşık 150 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen Moonfall, açılış hafta sonunda ABD'de yalnızca 10milyon dolar gişe hasılatı elde edebildi ve gişenin ikinci sırasında yer aldı. ABD ile aynı anda ülkemizde de vizyona giren film, gişenin beşinci sırasında yer aldı. Şimdilik beklenen gişe başarısını gösteremeyen filmin önümüzdeki günlerde hasılatını arttırıp arttıramayacağını hep birlikte göreceğiz.

    Filmi, aldığı kötü eleştirilere rağmen, eğlenceli bir sinema deneyimi sunduğu için savunan hayranlar devam filmlerinin gelmesini dört gözle bekliyorlar ve bu isteklerini sosyal medya üzerinden duyuruyorlar. Yönetmen Roland Emmerich, Collider'a verdiği bir röportajda Moonfall'u bir üçleme olarak planladığını duyurdu. Ayrıca ComicBook.com'da yer alan bir röportajında da filmin hikayesinin devam edebileceğini ancak bunun yalnızca Moonfall gişede başarılı olursa olacağını belirtti.

    Emmerich şimdiye kadar yalnızca 1996 yappımı Kurtuluş Günü filminin devam filmini çekti. İlk filmden 20 yıl sonra, 2016 yılında gelen Kurtuluş Günü: Yeni Tehdit filmi yönetmenin en büyük pişmanlıklarından biri oldu. Emmerich, başarısız olan film için esasında daha farklı bir senaryo yazdığını ancak Will Smith projeden ayrılınca, çok çabuk bir şekilde yeni bir senaryo yazmak zorunda kaldığını açıklamıştı.

    İlk haftasında beklenen gişe performansını gösteremeyen ve karışık eleştiriler alan Moonfall'un devam filmlerinin gelip gelmeyeceğini filmin önümüzdeki haftalardaki gişe yolculuğu gösterecek gibi duruyor. Ancak her halükarda, devam filmlerine pek sıcak bakmayan Roland Emmerich, filme gelen kötü yorumların ardından kafasındaki üçleme projesini rafa kaldırabilir. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top