Hesabım
    Oscar Seyirci Ödülü'nde Sürpriz Gelişme!

    Bu yıl Oscar tarihinde ilk kez, iki kategoride seyirci ödülü verilecek. Twitter üzerinden devam eden oylamada beklenmeyen bir film öne geçti...

    94. Akademi Ödülleri, yani Oscar'lar, 27 Mart tarihinde düzenlenen tören ile sahiplerini bulacaklar. Akademi bu yıl ilk kez seyircilerin oylamasıyla belirlenecek iki kategoride Oscar ödülü verileceğini açıkladı. Bu kararın "Spider-Man: No Way Home" ve "House of Gucci" gibi filmlerin Oscar yarışına dahil edilmemesinden doğan tepkiye karşı alındığı ve aynı zamanda son yıllarda düşen reytingleri hareketlendirme çabası olduğu düşünülüyor.

    Seyircilerin oylarıyla belirlenecek ödüllerden ilki olan ve seyircileri en çok neşelendiren, heyecanlandıran film sahnesini belirleyecek olan "Oscars Cheer Moment" Ödülü için oylama sona erdi. Diğer kategori olan "Oscars Fan Favorite" Ödülü ise, seyircilerin 2021 yılındaki filmlerden en çok hangisini beğendiğini belirleyecek. 

    Akademi'nin seyirci ödüllerini açıklamasıyla birlikte bu kategoride ödül alacak filmin 2021'in en büyük sinema olayı olarak değerlendirilbilecek olan, gişe rekortmeni "Spider-Man: No Way Home" olacağına kesin gözüyle bakılıyordu. Fakat halen devam etmekte olan oylamada, şu anda hiç beklenmeyen bir film öne geçmiş durumda.

    Deadline yarışın şu ana kadar nasıl gittiğine dair bir rapor hazırladı. "Zack Snyder's Justice League" yönetmen kurgusu olduğu için yarışa uygun olmamasına rağmen yüksek oranda oy alarak "Spider-Man"in en büyük rakibiydi. Ancak bu hafta sonu itibarıyla, Amazon ve Sony'nin, Amazon Prime'da yayınlanan müzikal filmi "Cinderella" yarışın lideri oldu. 

    James Corden'ın fare kostümü giyerek trafiğin ortasında dans ettiği bir viral video ile ünlenen film, ne eleştirmenler ne de izleyiciler tarafından beğenilmesine rağmen, Oscar seyirci ödülünü almaya çok yaklaştı. Yine de 3 Mart'a kadar devam edecek olan oylamalarda her an her şey değişebilir. 

    Siz de 2021'in en iyi filmini belirlemek için oy kullanmak isterseniz, Twitter üzerinden #OscarsFanFavorite ve #Sweepstakes etiketleriyle birlikte 2021 yılında en beğendiğiniz filmi paylaşarak oylamaya katılabilirsiniz. Günde en fazla 20 kez oy kullanılabilecek bu kategoride oy kullanan üç Twitter kullanıcısı, gelecek yılki ödül töreninde Oscar ödülü vermek üzere tüm masrafları karşılanan Los Angeles gezisi için seçilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top