Hesabım
    "Oldboy"un Yönetmeni Park Chan-wook'un iPhone 13 Pro İle Çektiği Son Filmini İzleyin!

    Ünlü yönetmen Park Chan-wook kısa filmi "Life is But A Dream"i tamamen iPhone 13 Pro ile çekti.

    "Oldboy", "The Handmaiden", "Little Drummer Girl" gibi beğenilen film ve dizilere imza atan Park Chan-wook'un yaklaşan projeleri "Decision to Leave" ve "The Sympathizer" büyük bir merakla bekleniyor. Beğenilen yönetmen ve film yapımcısı, bu yapımlardan önce hayranların ilgisini çekecek yeni bir proje ile seyirci karşısına çıktı. En son projesi için Apple ile bir araya gelen ikonik Güney Koreli yönetmen, tamamı iPhone 13 Pro ile çekilen kısa bir film olan "Life Is But A Dream"i yayınladı.

    Son yıllarda Güney Kore sinemasının ilgi çekici olaylar, esrarengiz karakterler ve cesur hikaye anlatımı ile eğlencenin ön saflarına ulaştığını gördük. Bu nedenle, Güney Koreli bir film yapımcısının yükselen bir trendin önünde ve merkezinde olduğunu görmek şaşırtıcı değil.

    "Life is But a Dream", tüm projelerin akıllı telefonlarda çekildiği yeni ve demokratik bir film yapımı biçimini ilerletmek isteyen "Tangerine", "Unsane", "Searching For SuperMan" gibi diğer kısa filmlerin arasına katılan başarılı bir yapım olarak öne çıkıyor. Ayrıca bu film Park Chan-Wook'un iPhone ile çekilen ilk filmi değil; yönetmen ödüllü kısa filmi "Night Fishing"i için de iPhone kullandı. Ünlü yönetmen bu yöntemin kendisini daha fazla kısa film çekmeye teşvik ettiğini söylüyor.

    Birkaç film türünü bir araya getiren ve sınırları reddeden cesur bir fantastik film olan "Life is But a Dream", bir tabut çalmaya çalışırken yanlışlıkla eski bir kılıç ustasının hayaletini uyandıran bir cenaze levazımatçısının hikayesini anlatıyor. Pansori olarak bilinen geleneksel bir Kore müzikal anlatısını ve geleneksel bir Kore açık hava oyun formatı olan Madanggeuk'u kullanan, müzikali, dövüş sanatlarını ve romantizmi birleştiren filmi aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

     

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top