Hesabım
    John Carpenter, Korku Klasiği "The Thing"in Devamını Çekmek İstiyor

    Usta yönetmen John Carpenter 1982 tarihli "The Thing"e devam filmi çekmek istediğini açıkladı.

    Korku filmlerinin efsane yönetmeni John Carpenter, klasik korku filmi "The Thing"in (Şey) devamını geliştirmekle ilgilendiğini açıkladı. 1982'de vizyona girmesinin ardından eleştirmenler tarafından beğenilmeyen "The Thing", etkileyici pratik efektleri, ürkütücü atmosferi ve güçlü oyuncu kadrosuyla bugün bir başyapıt olarak kabul ediliyor.

    Film, John W. Campbell Jr. tarafından yazılan 1938 tarihli "Who Goes There?" adlı romandan ve yine Campbell Jr. tarafından yazılan 1951 tarihli "The Thing from Another World" kitaplarından uyarlandı. Senaryosunu Bill Lancaster'ın kaleme aldığı filmin başrolünde Kurt Russel yer alıyor.

    Carpenter'ın filmografisindeki "Halloween" ve "Escape From New York" gibi ikonik filmlerin aksine "The Thing"in devam filmi hiçbir zaman gündeme gelmedi. Aynı adlı 2011 yapımı film (The Thing), Carpenter'ın çalışmasının bir devamı gibi görünüyordu, ancak aynı istasyonda farklı bir Arktik araştırma ekibini takip eden ve doğrudan 1982 filminin açılış sahnesine giden bir prequel (ön hikaye) olduğu ortaya çıktı.

    En son Blumhouse ve Universal Studios'tan gelen bir haber ve Campbell Jr.'ın "Frozen Hell" adlı romanının tam uzunluktaki baskısının uyarlamasını doğrulayan yeni bir The Thing projesi olasılığı bir süredir konuşuluyordu. Ancak bu filmin bir devam filmi olmayacağı, bir reboot olacağı belirtilmişti.

    The Hollywood Reporter'a verdiği bir röportajda Carpenter, hangi eserinin devamı olmasını istediği sorulduğunda belirsiz bir yanıt verdi: "The Thing'in devamını ya da buna benzer bir şeyi yapmak istiyorum. Ama bilmiyorum. Bak, bu dünyada bilmediğim çok şey var." Carpenter'ın nasıl bir "devam"ı kastettiği belli değil, ancak bir TV dizisini ima ediyor olabilir ya da bu proje Blumhouse'un reboot'uyla doğrudan bağlantılı da olabilir. 

    Daha önce defalarca kez, filmlerinin arasında en çok "The Thing"i sevdiğini belirten Carpenter'ın bu tercihi şaşırtıcı değil. Aynı şekilde, klasik korku filmlerinin güncel versiyonlarının seyirciler tarafından beğenilmemesi ve orijinal filmlerin ruhunu yakalayamadığı konusunda eleştirmesi de yönetmenin tereddütünü açıklıyor. Carpenter'ın bu isteğini dile getirmesi yapımcıları ve film stüdyolarını harekete geçirecek mi, ilerleyen zamanda göreceğiz...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top