Hesabım
    94. Oscar Ödül Töreni'nde Tüm Kategoriler Canlı Yayınlanmayacak

    Oscar Ödül Töreni formatında birtakım değişikliklere gidildi.

    Daha kısa, akıcı ve televizyon dostu bir yayın sunmak amacıyla bu yılki Oscar Ödül Töreni'nde birkaç büyük  ödülün canlı yayında sunulmayacağı açıklandı. Variety, sekiz kategorideki ödüllerin, ödül töreninin canlı yayınından önce açıklanacağını doğruladı.

    Akademi Ödülleri, toplam 23 kategoride veriliyor. Geçtiğimiz yıllarda tören yayını çok uzun sürdüğü için eleştirilmiş ve düşük reytinglerle mücadele edilmişti. Bu yılki Oscar töreni için yeniden sunuculu formata dönülmesinin nedeni olarak da reytinglerin düşüklüğü gösterilmişti. 27 Mart'ta gerçekleşecek törenini Amy SchumerRegina Hall ve Wanda Sykes sunacaklar.

    94. Oscar Ödül Töreni'nde canlı yayında açıklanmayacak ödül kategorileri şöyle: En İyi Kısa Belgesel, En İyi Kurgu, En İyi Saç ve Makyaj Tasarımı, En İyi Orijinal Müzik, En İyi Prodüksiyon Tasarımı, En İyi Kısa Animasyon, En İyi Kısa Film ve En İyi Ses. Bu kategorilerin kazananlarına ödülleri, canlı yayın başlamadan bir saat önce, törenin gerçekleşeceği Dolby Tiyatrosu'nda verilecek ve bu anların kayıtları daha sonra canlı yayına eklenecek. 

    Akademi'nin bu kararı sosyal medya kullanıcılarından büyük tepki topladı. Birçok Twitter kullanıcısı, filmlere adanmış bir ödül töreninin, film yapımındaki önemi yadsınamayacak teknik kategorilerin canlı yayın dışında bırakılmasına tepki gösterdi. Akademi bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top