Hesabım
    Sessiz Sinema Yıldızı Buster Keaton'ın Hayatı Film Oluyor!

    Filmi James Mangold yönetecek.

    Sessiz sinema döneminin efsanelerinden, oyuncu, yönetmen, senarist ve yapımcı Buster Keaton'ın hayatı film oluyor. Film, Marion Meade'nin "Buster Keaton: Cut to the Chase" adlı biyografik kitabından uyarlanacak. Senaryoyu hangi isimlerin yazdığı henüz açıklanmadı.

    Henüz resmi adı belli olmayan Buster Keaton filmini, "Ford v Ferrari", "Logan", "Identity", "Girl, Interrupted" filmlerine imza atan yönetmen ve yapımcı James Mangold yönetecek. 20th Century Studios çatısı altında çekilecek filmin yapımcılığını da Mangold üstlenecek.

    Annesi ve babası vodvil oyuncusu olan Buster Keaton, 1895 yılında Kansas'ta doğdu. İlk olarak 1917 yılında komedyen yönetmen Roscoe 'Fatty' Arbuckle'ın filmi "The Butcher Boy"da rol aldı. Daha sonra Arbuckle ile 15 kısa filmde daha çalıştı. 

    1920'den itibaren uzun metraj filmlerde rol alamaya başlayan Keaton, kendine has fizikselkomedi tarzı, donuk yüz ifadesi ve büyük gözleriyle ikonikleşti. "Sherlock Jr.", "The Cameraman", "The General" gibi filmleriyle sinema tarihine geçen Buster Keaton her ne kadar Charlie Chaplin'in gölgesinde kalmış olsa da sessiz sinema döneminin önde gelen isimlerinden biri olarak hafızalara kazındı. İlk olarak Deadline'ın duyurduğu haberin ardından, filmde Buster Keaton'ı kimin canlandıracağı merak konusu oldu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top