Hesabım
    Evan Rachel Wood'un Marilyn Manson İstismarını Anlattığı Belgesel "Phoenix Rising"den Fragman

    Oyuncu Evan Rachel Wood, HBO'da yayınlanacak olan "Phoenix Rising" belgeselinde, Marilyn Manson hakkındaki istismar iddialarını detaylandırıyor.

    Büyük beğeni toplayan bilim kurgu dizisi "Westworld"de Dolores Abernathy karakterini canlandıran, daha önce "True Blood", "Thirteen", "Across the Universe" gibi yapımlarda rol alan Evan Rachel Wood, bu kez kendi hayatını paylaştığı bir belgesel ile izleyici karşısına çıkacak.

    Prömiyerini Sundance Film Festivali'nde yapan HBO belgeseli "Phoenix Rising"de Wood, bir zamanlar birlikte olduğu Marilyn Manson hakkındaki istismar iddialarını detaylarıyla anlatıyor. 

    Rock müziğin 90'lardaki en tanınmış isimlerinden biri olan Marilyn Manson, geçtiğimiz yıllarda geçmişte beraber olduğu kadınların cinsel şiddet ve işkence iddiaları ile gündeme geldi. Hollywood'da başlayan ve bütün sektörlere ve birçok ülkeye yayılan "MeToo" hareketi sayesinde pek çok kadın yaşadıkları taciz ve tecavüz olaylarını paylaştılar. Özellikle ABD'de sanat, iş ve siyaset dünyasından birçok erkek hakkında peş peşe cinsel taciz ve tecavüz suçlamaları dile getirildi. Onlardan biri de "shock rock" olarak bilinen türün en tanınmış temsilcisi Marilyn Manson'dı.

    Gerçek ismi Brian Hugh Warner olan Manson, şiddet ve ölüm gibi temalara odaklanan şarkılarıyla tanınıyor. Kamuoyunda ve sahnede de benzer bir portre çizen Manson'ın hayatındaki kadınlara şiddet uyguladığı yeni duyulmuş bir şey değil. Hatta kendisi de geçmişte bu konuda defalarca açıklamalar yaptı. Ancak davranışları nedeniyle ne kamuoyundan ciddi bir tepki gördü ne de herhangi bir yaptırıma maruz kaldı.

    Ancak 1 Şubat 2021'de, eski sevgilisi oyuncu Evan Rachel Wood'un yaptığı bir Instagram paylaşımı her şeyi değiştirdi. Wood paylaşımında, "Beni istismar eden kişinin adı Brian Warner, dünya onu Marilyn Manson olarak da tanıyor. Güvenimi kazanmak için bana yaklaşmaya başladığında henüz bir ergendim, beni yıllarca korkunç bir biçimde istismar etti. Beynim yıkanmıştı ve boyun eğecek şekilde manipüle edilmiştim. Artık misilleme, karalama ya da şantaj korkusuyla yaşamak istemiyorum. Bu tehlikeli adam başkalarının da hayatlarını mahvedemesin diye, ben burada onu ifşa ediyorum ve geçmişte kendisine alan açan birçok sektöre de hesap soruyorum. Daha fazla sessiz kalmayacak birçok kurbanın yanındayım." ifadelerinde bulundu. 

    Bugün Manson hakkında suç duyurusunda bulunan kadınların sayısı 16'ya çıktı. Bu isimler arasında Game of Thrones dizisinde rol alan İngiliz oyuncu Esme Bianco da yer alıyor. Bu suçlamaların hepsi alt alta geldiğinde, Manson'ın beraber olduğu kadınlara uyguladığı şiddetin münferit bir olay değil, bir örüntü olduğu ve çevresindekiler tarafından sıradanlaştırıldığı ve normalleştirildiği net bir biçimde ortaya çıkıyor.

    Amy Berg'in yönettiği iki bölümlük belgeselin fragmanında, “Bugün burada Marilyn Manson olarak bilinen Brian Werner hakkında konuşmak için bulunuyorum” diyen Wood, Marilyn Manson ile birlikte olduğu dönemde, henüz 19 yaşındayken rol aldığı "Heart-Shaped Glasses" klibinde kameralar önünde tecavüze uğradığını açıklıyor. 

    Yalnız olmadığını, benzer deneyimleri yaşamak zorunda bırakılan birçok kadın olduğunu söyleyen Wood, "Bunun kimsenin başına gelmeyeceğinden emin olmalıyız." diye ekliyor ve bundan sonra kendisini taciz, tecavüz ve şiddete maruz kalan diğer kadınları korumaya adayacağını belirtiyor. 

    HBO'da iki bölüm halinde yayınlanacak olan belgesel, 15 Mart'tan itibaren HBO Max'ten de izlenebilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top