Hesabım
    Oscar'lı Sean Penn, Ukrayna'da Belgesel Çekiyor!

    Hollywood'un politik olarak en aktif ünlülerinden biri olan Penn'in, Rusya saldırısı altındaki Ukrayna'da olduğu ortaya çıktı.

    Oscar'lı oyuncu Sean Penn, Rusya'nın Ukrayna'yı geniş çaplı işgalinin ortasında belgesel çekiyor. ABD vatandaşlarına Dışişleri Bakanlığı tarafından Ukrayna'yı mümkün olduğunca çabuk terk etmeleri tavsiye edilmiş olsa da Penn bu çağrıya kulak asmadan, Rus işgali ve Ukrayna'nın bağımsızlık mücadelesi hakkındaki belgesel çalışmalarına devam ediyor.

    Üst düzey hükümet yetkilileriyle bir araya gelerek görüşmeler gerçekleştiren ve saha görüntüleri toplayan Penn, Ukrayna'ya bu hafta geldi ancak belgeseli Rusya'nın Ukrayna sınırına asker göndermeye başladığı ve olası bir istila hakkında spekülasyonlara yol açtığı Kasım 2021'den beri hazırlıyor. Penn, yerel gazeteciler, askeri yetkililer ve başbakan yardımcısı Iryna Vereshchuk ile konuşmasının yanı sıra işgal başladığından beri düzenlenen hükümet basın brifinglerine katıldı.

    Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, resmi Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımda da Penn ile olayları değerlendirirken çekilen bir videoya yer verdi. Ukrayna hükümeti yaptığı açıklamada, "Yönetmen, Ukrayna'da şu anda meydana gelen tüm olayları kaydetmek ve dünyaya Rusya'nın ülkemizi işgali hakkındaki gerçeği anlatmak için özel olarak Kiev'e geldi." ifadeleri yer aldı. “Sean Penn bugün Ukrayna'da Ukrayna'yı destekleyenler arasında. Ülkemiz, böyle bir cesaret ve dürüstlük gösterisi için kendisine minnettardır” denildi.

    Başarılı oyunculuğunun yanı sıra dünyanın gündemindeki konularla ilgili belgeselleriyle de tanınan Sean Penn, 2018 yılında Cemal Kaşıkçı cinayetini konu alan bir belgesel çekimi için İstanbul'a gelmişti. Daha önce de Meksikalı ünlü uyuşturucu baronu Joaquin Guzman ya da daha çok bilinen adıyla El Chapo (Bücür) ile gizli bir röportaj yaparak gündeme gelmişti. Hatta Penn'in bu röportajlarının El Chapo'nun yakalanmasını sağladığı da ileri sürülmüştü. Meksika kaynakları bir türlü ele geçiremedikleri El Chapo'yu yakalamak için Sean Penn'i takip ettiklerini doğrulamıştı. 

    Penn'in yakında çıkacak olan Ukrayna belgeselinin yapımcılığını Endeavor Content ile Vice Studios birlikte üstleniyorlar. Belgeselin vizyon tarihi henüz açıklanmadı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top