Hesabım
    Warner Bros. "The Batman"i Rusya'da Vizyona Sokmayacak!

    Warner Bros., Disney ve Sony Pictures, Rusya'daki gösterimlerini durdurma kararı aldı.

    Warner Bros., cuma günü vizyona girecek olan ve merakla beklenen "The Batman"i Rusya'da vizyona sokmama kararı aldı. WarnerMedia sözcüsü yaptığı açıklamada, "Ukrayna'daki insani kriz ışığında, WarnerMedia uzun metrajlı filmi 'The Batman'in Rusya'da gösterimini duraklatıyor. Durumu izlemeye devam edeceğiz. Bu trajediye hızlı ve barışçıl bir çözüm bulmayı umuyoruz." dedi.

    Rusya'nın Ukrayna işgali sonucunda film gösterimlerini durduran tek büyük stüdyo Warner Bros. değil. Disney de önümüzdeki günlerde Rusya'da vizyona girmesi planlanan bütün filmlerin gösterimlerini iptal ettiğini duyurdu. Bir şirket sözcüsü yaptığı açıklamada, "Ukrayna'nın sebepsiz yere işgali ve trajik insani kriz göz önüne alındığında, Pixar'dan yakında çıkacak olan 'Turning Red' de dahil olmak üzere Rusya'da filmlerin sinema gösterimlerini durduruyoruz" dedi ve sözlerine şu ifadelerle devam etti: "Gelecekteki iş kararlarını gelişen duruma göre alacağız. Bu arada, ortaya çıkan mülteci krizinin ölçeği göz önüne alındığında, mültecilere acil yardım ve diğer insani yardımları sağlamak için STK ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz."

    Yaklaşan diğer Disney sinema filmleri arasında 5 Mayıs'ta "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" ve 16 Haziran'da "Lightyear" yer alıyor. Disney bu kararıyla büyük bir ekonomik kaybı göz önüne alıyor. Her ne kadar Rusya küresel film pazarı açısından vazgeçilmez değilse de, ülke "Spider-Man: No Way Home"a 45 milyon dolar kazandırmıştı. Warner Bros. da "The Batman"in Rusya gösterimini iptal ederek büyük miktarda gelir kaybını baştan kabul etmiş görünüyor.

    Pazartesi akşamı ilerleyen saatlerde, Sony Pictures da "Morbius"un ve Rusya'da yakında çıkacak diğer tüm filmlerin gösterimlerini durdurma kararı aldığını açıkladı. Sony Pictures Entertainment sözcüsü Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Ukrayna'da devam eden askeri harekat ve bunun sonucunda ortaya çıkan belirsizlik ve o bölgede ortaya çıkan insani kriz göz önüne alındığında, yakında çıkacak olan 'Morbius' da dahil olmak üzere Rusya'da planlanan sinema sürümlerimizi duraklatacağız," dedi ve "Düşüncelerimiz ve dualarımız, etkilenen herkesle birlikte ve bu krizin hızla çözülmesini umuyoruz." ifadelerinde bulundu. 

    Disney ve 20th Century Studios'un "Death on the Nile" ve Sony Pictures'ın "Uncharted" gibi Rusya'da halihazırda gösterime giren filmlerin ülkedeki sinemalarda gösterilmeye devam edip etmeyeceği belirsizliğini koruyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top