Hesabım
    WarnerMedia ve HBO Max'ten Fatih Akın Hamlesi

    WarnerMedia ile özel bir anlaşmaya imza atan Fatih Akın, sinemada ve HBO Max'te gösterilecek Türkçe ve Almanca yapımları yönetecek.

    "Duvara Karşı", "Yaşamın Kıyısında", "Soul Kitchen" gibi filmlere imza atan ünlü sinemacı Fatih Akın, medya devi WarnerMedia ile özel bir anlaşmaya imza attı.

    Birkaç yılı ve birkaç projeyi kapsayacak olan WarnerMedia anlaşması, sinemalarda gösterime girecek Almanca ve Türkçe film ve HBO Max'te gösterilecek dizileri kapsayacak. HBO Max'in Avrupa'da yayılmaya devam ettiği bugünlerde, Akın gibi uluslararası üne sahip bir yönetmenle yapılan böyle bir anlaşma, WarnerMedia'nın Avrupa'daki film ve sanat çevreleri için itibarını güçlendirmesine yardımcı olacak.

    Bu özel anlaşma, Fatih Akın'ın 27 yıllık kariyerinde bir ilk olsa da WarnerMedia bugüne kadar Akın ile üç filmde birlikte çalıştı. Bu filmler; Diane Kruger'a, Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Altın Palmiye ödülünü kazandıran ve kendisi de Altın Küre kazanan "In the Fade", Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı adaylığı da dahil olmak üzere Avrupa çapında birçok festivalde adaylık elde eden "Altın Eldiven" ve şu anda çekimleri devam eden, Emilio Sakraya'nın başrolde olduğu yakında çıkacak olan "Rheingold".

    WarnerMedia EMEA Programlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hannes Heyelmann anlaşmayla ilgili olarak şunları söyledi: "Fatih Akın ile birkaç yıldır çalışıyoruz ve bu anlaşmay harika ilişkimizi daha da ileriye taşıyor. Yerel içeriğin izleyicilerimiz için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve Fatih ile birlikte harika Almanca ve Türkçe içerikler üretmek istiyoruz. Bu inanılmaz yetenekli yönetmen ve yazarla çalışmalarımızı sürdürmek için sabırsızlanıyoruz." 

    Fatih Akın ise "Warner Bros. Pictures hayatım boyunca bana ilham verdi. Tüm zamanların en önemli filmlerinden bazıları bu stüdyo tarafından yapıldı. Üç harika işbirliğinden sonra, WarnerMedia ile çok iyi ellerde olduğumu hissediyorum." ifadelerinde bulundu. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top