Hesabım
    "The Batman" ABD Gişesinin Zirvesine Yerleşti!

    İlk haftasında 128.5 milyon dolar kazanan "The Batman", pandemi döneminin en iyi açılış yapan ikinci filmi oldu.

    Açılış hafta sonunda 128.5 milyon dolar gişe hasılatı elde eden "The Batman" 2022 yılının en iyi açılış hasılatına imza attı. Film ayrıca, pandemi döneminde ilk hafta sonunda 100 milyon dolar sınırını geçen ikinci film oldu. Bu sınırı geçen ilk film, gişe rekorları kıran "Spider-Man: No Way Home" olmuştu. "The Batman"in gişe yolculuğunun da Spider-Man kadar başarılı olup olmayacağı merakla bekleniyor. "The Batman"in ABD dışındaki 74 ülkeden elde ettiği gişe geliri ise 120 milyon dolar oldu. 

    Matt Reeves'in yönettiği Robert Pattinson'lı "The Batman" Warner Bros.un bir yılı aşkın süredir, yalnızca sinemalarda gösterime soktuğu ilk film. Warner Bros. uzun süredir filmleri sinemalarla aynı anda HBO Max'te de yayınlamaya başlamıştı. "The Batman" ise Nisan ayı ortalarına dek dijitalde yayınlanmayacak. Filmin Warner Bros.'un pandemi dönemindeki en çok izlenen filmi olmasında bu kararın da etkili olduğu aşikar. 

    Şu anda gişede önemli bir rakibi bulunmayan "The Batman"in karşısına yakında "Morbius", "The Lost City" ve "Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore" çıkacak. 

    ABD gişesinin ikinci sırasında "Uncharted" bulunuyor. Üçüncü hafta sonunda 11 milyon dolar kazanan filmin toplam hasılatı 100 milyon dolara ulaştı. Channing Tatum'un oynadığı ve yönettiği "Dog" ise 6 milyon dolar ile gişe listesinin üçüncü sırasında yer alıyor. 

    "Spider-Man: No Way Home", vizyondaki 12. haftasında hala gişenin ilk beşinde yer alarak büyük bir başarı göösteriyor. Filmin hafta sonunu geliri 4.4 milyon dolar oldu. ABD gişesinin ilk beşini tamamlayan film ise 2.7 milyon dolar ile Kenneth Branagh imzalı "Death On Nile" oluyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top