Hesabım
    Robert Pattinson, Batman İçin Michael Corleone'den Esinlenmiş

    Robert Pattinson, Bruce Wayne/Batman performansı için Al Pacino'nun "Godfather" filmlerindeki Michael Corleone'sinden ilham aldığını söyledi.

    Robert Pattinson, "The Batman"deki performansının Francis Ford Coppola'nın "Baba" ("Godfather") üçlemesindeki Michael Corleone (Al Pacino) karakterinden ilham aldığını açıkladı.

    Robert Pattinson'ın Batman / Bruce Wayne rolüne seçilmesi, oyuncunun büyük ün kazandığı "Alacakaranlık" serisindeki performansı nedeniyle büyük eleştiriyle karşılanmıştı. Oysa Pattinson, aradan geçen yıllarda Benny Safdie ve Josh Safdie tarafından yönetilen "Good Time", Claire Denis tarafından yönetilen "High Life" ve Robert Eggers imzalı "The Lighthouse" filmlerinde beğenilen performanslara imza attı. 

    "The Batman" vizyona girdikten sonra Robert Pattinson'ın Batman / Bruce Wayne performansı da büyük beğeni topladı. Yönetmen Matt Reeves, daha önce bu filmdeki Bruce Wayne karakterini yazarken Nirvana grubunun solisti Kurt Cobain'den esinlendiğini açıklamıştı. 

    Robert Pattinson da geçtiğimiz günlerde The Los Angeles Time'a verdiği bir röportajda filmdeki performansı için Michael Corleone'den ilham aldığını açıkladı. "İlk görüşmemizde, Matt, Kurt Cobain'in bu karakterin kilit noktalarından biri olduğunu söylemişti. Bu kafama bir fikir koydu. Bu tür, kendi kendine empoze edilen eziyeti her zaman ilginç bulmuşumdur." diyen Pattinson ayrıca "istediğinden tam olarak emin olmadığın ama aynı zamanda asla vazgeçemeyeceğini hissettiğin bir hayatı miras almak" fikriyle de ilgilendiğini ve yönetmenle olan konuşmalarında bu açıdan Michael Corleone'den sıkça bahsettiklerini belirtti.

    "The Batman"de genç ve karanlık bir versiyonunu izlediğimiz Bruce Wayne'in, Al Pacino'nun canlandırdığı Michael Corleone ile olan bağlantısı büyük bir anlam ifade ediyor. İki karakter de babalarının geniş servetinin mirasçıları olarak kendi gerçek kimliklerini keşfetmek için ahlaki açıdan gri bölgelerde dolanıyorlar.

    "The Batman"in gişede büyük bir açılış yapmasını ve büyük beğeni toplamasını göz önüne aldığımızda, Batman / Bruce Wayne karakterinin bu muğlak ve karanlık yönüne odaklanmanın, Matt Reeves ve robert Pattinson açısından doğru bir karar olduğunu söyleyebiliriz. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top