Hesabım
    Richard Linklater'ın Yeni Animasyon Filminden İlk Fragman Yayınlandı

    Netflix, Richard Linklater'ın "Apollo 10 1/2: A Space Age Adventure" adlı son animasyon filminin fragmanını yayınladı.

    "Before Sunrise", "Tape", "Boyhood" gibi filmleriyle tanınan, 5 kez Oscar'a aday gösterilen usta senarist ve yönetmen Richard Linklater'ın yazdığı ve yönettiği son film "Apollo 10 1/2: A Space Age Adventure"dan ilk fragman paylaşıldı. 

    Linklater'ın daha önceki animasyon filmleri "Waking Life" ve "A Scanner Darkly" ile aynı animasyon tekniği ile çekilen film, yönetmenin kendi hayatından esinleniyor. "Apollo 10 1/2: A Space Age Adventure" insanoğlunun aya ilk kez ayak bastığı 1969 yazında yaşananları iki farklı karakterin birbirine geçen bakış açılarından anlatıyor. Bu karakterlerden biri görevdeki astronot, diğer ise Houston'da yaşayan uzayla ilgili hayaller kuran 10 yaşındaki bir çocuk, Stanley.

    Hikaye, artık yetişkin bir adam olan Stanley'in ağzından, çocukluk anıları olarak aktarılıyor. Stanley karakterine, Linklater'ın "School of Rock" filminde de birlikte çalıştığı Jack Black hayat veriyor. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Glen Powell, Zachary Levi, Milo Coy, Lee Eddy, Bill Wise, Natalie L’Amoureaux, Josh Wiggins, Sam Chipman, Jessica Brynne Cohen ve Danielle Guilbot gibi isimler yer alıyor. 

    Filmin çekimleri, pandemi nedeniyle yaşanan kısıtlamalardan hemen önce tamamlanmış. Linklater, IndieWire'a verdiği röportajda, aradan geçen iki yılda filmin önce kurgusunun tamamlandığını daha sonrasında ise bu görüntülerin üzerine animasyon tekniğinin uygulandığını söylüyor ve her şeyden uzak kalarak yalnızca bu filme odaklanabildiği için şanslı olduğunu düşündüğünü dile getiriyor.

    "Apollo 10 1/2: A Space Age Adventure" 1 Nisan'da Netlix'te!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top