Hesabım
    "Aslan Kral 2" Mufasa ve Scar'ın Gençliğini Anlatacak

    Filmin yönetmeni Barry Jenkins, bildiğimiz Aslan Kral hikayesinin öncesinde geçecek film ile ilgili açıklamalarda bulundu.

    Henüz resmi adı açıklanmayan Aslan Kral devam filminin yönetmen koltuğunda oturan Barry Jenkins, film hakkında açıklamalarda bulundu. Disney'in 1994 tarihli klasik animasyon filmi "Aslan Kral" zamanının ötesinde bir film haline gelerek adeta efsaneleşti. 2019'da Jon Favreau, aynı filmin CGI yeniden çevrimini yönetti ancak bu film, yani 2019 yapımı "Aslan Kral" karışık eleştiriler aldı. 

    2020 yılında ünlü yönetmen Barry Jenkins, Aslan Kral'ın bir prequel filmini yönetmek için imza attığını duyurdu. Orijinal animasyon filminden uyarlanan diğer bazı hikayelerin aksine, Favreau'nun 2019 yeniden çevriminin öncesini anlatan bu film, odağını genç Mufasa ve kardeşi Scar'a yöneltecek ve iki kardeşin nasıl ve neden düşman haline geldiğini araştıracak. 

    Barry Jenkins, geçtiğimiz günlerde Variety'e verdiği bir röportajda, gelecek olan "Aslan Karal 2" filminin konusuyla ilgili bazı yeni bilgiler paylaştı. Birlikte büyüdüğü karakterlerle olan bağının altını çizen yönetmen, filmin bir kralı "kral" yapan şeyin ne olduğuna dair bir sorgulama ve cevaplar içereceğini belirtti ve şu ifadelerde bulundu:

    "Ben bu karakterlerle büyüdüm; onlar benim için çok şey ifade ediyor. Bence yazar Jeff Nathanson'ın yaptığı ve çocuklara gerçekten yardım eden bir çalışma ve bu eseri seven herkes bunun ne olduğunu anlıyor. Krallar sadece doğmazlar; sadece kral yapılmazlar. Onlar, pek çok insanın ilişki kurabileceği, anlayabileceği bir dizi olay aracılığıyla oldukları kişi olmak zorundalar. Yani bu açıdan düşündüğümde bu konu, yaptığım diğer her şeyle çok uyumlu. Dolayısyla hiçbir baskı hissetmiyorum; Sadece iyi bir iş yapmak istiyorum."

    Filmde genç Mufasa'yı Aaron Pierre seslendirecek. Mufasa'nın kardeşi Taka'ya, yani Scar olarak bildiğimiz karakterin Scar'a dönüşmeden önceki genç haline ise Kelvin Harrison Jr. sesiyle hayat verecek. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top