Hesabım
    Tom Hanks'li Pinokyo Filmine İlk Bakış!

    Robert Zemeckis tarafından yönetilen film Eylül'de Disney+'ta yayınlanacak.

    Disney'in 1940 tarihli klasik animasyonu "Pinokyo"nun live-action uyarlaması olan "Pinocchio"dan, Oscar'lı oyuncu Tom Hanks'in canlandırdığı Geppetto Usta'lı ilk görsel yayınlandı.

    Filmin yönetmenliğini "Geleceğe Dönüş", "Contact", "Forrest Gump" gibi efsane filmlere imza atan usta yönetmen Robert Zemeckis oturuyor. İtalyan yazar Carlo Collodi'nin hikayesinden uyarlanan senaryoyu da Zemeckis, Simon Farnaby ve Chris Weitz ile birlikte kaleme aldı.

    Pinokyo, hepimizin bildiği gibi, gerçek bir çocuk olmak isteyen tahtadan bir kuklanın hikayesini konu ediyor. Geppetto Usta'nın ahşaptan yaptığı Pinokyo’nun en çok istediği şey gerçekleşir ve insan olur. Ancak yalana meyilli olan Pinokyo’nun her yalan söylediğinde burnu uzar. Bu durum Geppetto ile kurduğu baba oğul ilişkisini de etkiler.

    Filmde Pinokyo'yu genç oyuncu Benjamin Evan Ainsworth seslendirirken, Pinokyo'nun rehberi Jiminy Cricket karakterini ise Joseph Gordon-Levitt seslendiriyor. Oyuncu kadrosunda ayrıca Oscar adayı Cynthia Erivo, Keegan-Michael KeyLorraine Bracco ve Luke Evans yer alıyor. 

    Disney'in live-action Pinokyo uyarlamasının yanı sıra, Oscar'lı yönetmen Guillermo del Toro da Netflix'te yayınlanacak bir animasyon Pinokyo filmine imza attı. Ancak bu film, Disney'inkinden farklı olarak, çok daha karanlık ve yetişkinlere yönelik bir Pinokyo hikayesi anlatacak. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top