Hesabım
    "Ceviz Ağacı" Sinemalarda!

    Faysal Soysal'ın, ikinci uzun metraj filmi Ceviz Ağacı'nın başrollerini Serdar Orçin ve Sezin Akbaşoğulları üstleniyorlar.

    Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve TRT'nin katkılarıyla çekilen "Ceviz Ağacı", senarist ve yönetmen Faysal Soysal'ın ikinci uzun metrajlı filmi. "Ceviz Ağacı" aynı zamanda ilk İran-Türkiye ortak yapımı film olma özelliğini de taşıyor.

    Başrollerinde Serdar Orçin ve Sezin Akbaşoğulları'nın yer aldığı filmde ayrıca Ali Mert Yavuzcan, Kübra Kip, Şebnem Dilligil, Rıza Akın gibi isimler rol alıyor. Darbe sonrası travmalara ve kadın cinayetlerine özgün bir bakış açısı getiren "Ceviz Ağacı", yurt içinde ve yurt dışında katıldığı festivallerden ödüllerle döndü. Ayrıca bu ay içerisinde katılacağı 8. Buenos Aires Film Festivali'nin ardından, 5. Uluslararası Nepal Film Festivali'nin de ana yarışma bölümüne seçildi. 

    Filmin konusu kısaca şöyle: Anadolu'nun bir kasabasında edebiyat öğretmenliği yapan Hayati, çocukken intihar eden babasının intihar etme nedeninin darbe sırasında işkence gören arkadaşına yardım edememesi olduğunu öğrenir. Bunun üstüne hayatla bağlarını koparan Hayati'nin eşi Yaprak ise kocasının yaşadığı psikolojik problemleri neden göstererek evi terk eder. Tam da bu sırada kasaba yakınlarındaki gölde bir kadın cesedinin bulunması gözleri Hayati'nin üzierine çevirir. Yaprak'tan bir süre haber alınaması, cesedin Yaprak'a ait oldıuğu düşüncesini oluşturur. Hayati, cesedin karısına ait olmadığını bilse de suçu üstlenir...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top