Hesabım
    Hann Yapım Genel Müdürü Onur Aşa, "İlk Seans NMSM" Filmi İle İlgili Sorularımızı Yanıtladı

    "İlk Seans NMSM"nin fikir babası Onur Aşa ile film hakkında konuştuk...

    Yapımcılığını Hann yapımın, yönetmenliğini ise Gökhan Murat Toktamışoğlu'nun üstlendiği korku filmi "İlk Seans NMSM" sinema salonlarındaki yerini aldı. Fobilere odaklanan bir üçlemenin ilk halkası olan "İlk Seans NMSM", Türkiye'de bir ilk olarak yalnızca 14 gün vizyonda kalacak. 

    Eylül Ezgi Yılmaz'ın rol aldığı film, bir metro istasyonunda mahsur kalan ve çocukken yaşadığı travmalardan kaynaklanan fobilerle mücadele etmeye çalışan genç bir kadının gerilim ve korku dolu macerasını anlatıyor. Filmin adı da hikayede odaklanılan fobilerden geliyor: Niktofobi (karanlık korkusu), Mizofobi (kirlilik korkusu), Skiofobi (gölge korkusu), Musofobi (fare korkusu).

    Senaryosu da Gökhan Murat Toktamışoğlu tarafından yazılan "İlk Seans NMSN"nin proje fikrinin sahibi ve Hann Yapım Genel Müdürü Onur Aşa ile film hakkında konuştuk.

    • İlk Seans NMSM fobilerle ilgili bir üçlemenin ilk filmi. Bu üçlemenin ortaya çıkış hikayesi nedir?

    Bu projeyi yapmak iki yıldır kafamızdaydı. Farklı bir tür, aynı zamanda farklı bir konsept yapmak istiyorduk. Bireysel olarak çok iyi bir korku izleyicisiyim. Korku filmi izlemeyi çok seviyorum. Türkiye’de yapılmış başarılı korku filmleri var. Özellikle bildiğiniz gibi Türkiye’de cin ve paranormal olaylar benzeri hikayeler fazlasıyla var. Biz bunların dışına çıkmak istedik. Yoğun bir araştırma sonucunda insanların gerçekten yaşadığı ama kimseye anlatamadığı kendi içinde savaştığı fobilerle ilgili bir gerilim filmi yapmaya karar verdik. Hikayenin aslında doğuş şekli korku filmi yapmak ama şu ana kadar yapılmış benzer hikayelerden uzaklaşarak farklı bir konsept ve tür yaratmaktı. Fobiler aklımıza geldiğinde bildiğiniz gibi bir çok fobi var. Bizim, çok bilindik fobilerin dışında insanları yaşadığı bilinmeyen fobileri işlemek çıkış noktamız oldu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top