Hesabım
    Gaspar Noe'nin Son Filmi "Vortex"ten Fragman

    Filmin başrolünde Dario Argento var!

    Gaspar Noé, sizi mahvetmek için geri dönüyor! Sırasıyla, Love ve Climax ile seks ve uyuşturucu deneyimleri üzerinden hikayeler oluşturduktan sonra Noé, hepimizin yüzleşmesi garanti olan tek şeye bir bakış sunuyor: Yaşlanmak ve ölümün kaçınılmazlığı. Geçen sonbaharda Cannes Film Festivali'nde prömiyeri yapılan Vortex, demansla mücadele eden bir çifti (Françoise Lebrun ve Dario Argento) takip ediyor.

    Bölünmüş ekran yaklaşımıyla, ilk uzun fragman yayınlandı ve Utopia aracılığıyla gelecek ay vizyondaki yerini alacak. Film, hayatın daha genç, daha aktif kısımları hakkında çok sayıda kışkırtıcı eserle adını duyuran Arjantinli bir film yönetmeni olan Noé için yıkıcı ve alışılmadık derecede samimi bir başarı olarak tanımlandı. 

    Vortex'in yıldızları arasında 1973'te The Mother and The Whore'da (Noé'nin büyük hayranlık duyduğu) Veronika'yı oynayarak öne çıkan Françoise LeBrun ve geçen yıl 80 yaşını kutlayan, korku sinemasının üstadı, Giallo başyapıtlarının büyük yönetmeni Dario Argento yer alıyor. Filmin senaryosu da GAspar Noe'ye ait.

    Noé, bir yıldan biraz daha uzun bir süre önce bir beyin kanamasından kurtuldu ve bunun Vortex için bir ilham kaynağı olmadığını belirtse de filmleri kişisel deneyimleri de içeriyor. Cannes Film Festivali'nden olumlu beğenilerle ayrılan film, 2021 yılını festival yolculuklarıyla geçirdi. Film, mayıs ayında Türkiye'deki sinemalara da uğrayacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top