Hesabım
    Amerikan Yönetmenler Birliği (DGA) Ödülleri'ne Kadın Yönetmenler Damga Vurdu!

    74 yıllık ödül tarihinde ilk kez, En İyi Yönetmen ve İlk Filmini Çeken En İyi Yönetmen ödülleri kadın sinemacılar tarafından kazanıldı.

    Ödül sezonu açısndan yoğun geçen hafta sonunda dağıtılan ödülleriden biri de Amerikan Yönetmenler Birliği (Directors' Guild Award - DGA) Ödülleri'ydi. Bu yıl 74. kez verilen DGA Ödülleri'nde ilk kez hem En İyi Yönetmen Ödülü hem de İlk Filmini Çeken En İyi Yönetmen Ödülü kadın sinemacılara gitti.

    "The Power of the Dog" ile Jane Campion En İyi Yönetmen ödülünü aldı. Şimdiye kadar sayısız ödül kazanan "The Power of the Dog", Oscar ödüllerinde de En İyi Film kategorisinde yarışıyor ve ödülü kazanması büyük bir olasılık olarak görülüyor. Hafta sonu gerçekleştirilen diğer büyük ödül törenleri olan BAFTA ve Critics Choice Ödülleri'nde de En İyi Yönetmen ödülüne layık görülen Jane Campion da Oscar'ların En İyi Yönetmen kategorisinin öne çıkan bir ismi.

    Campion daha önce, 1994 yılında "Piano" filmiyle En İyi Yönetmen Oscar'ını ve DGA En İyi Yönetmen ödülünü kazanmıştı. Böylece Campion, DGA tarafından iki kez En İyi Yönetmen Ödülü'ne layık görülen ilk kadın yönetmen olarak sinema tarihine geçti.

    Maggie Gyllenhaal ise ilk yönetmenlik denemesi olan "The Lost Daughter" ile İlk Filmini Çeken En İyi Yönetmen ödülüne layık görüldü. Gyllenhaal, senaryosunu da yazdığı "The Lost Daughter" ile daha önce Gotham Ödülleri ve Independent Spirit Ödülleri de dahil olmak üzere pek çok ödül aldı. 

    DGA tarafından En İyi Yönetmen Ödülü'ne layık görülen diğer isimler ise şu şekilde:

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top