Hesabım
    Planlanan Ancak Hayata Geçmeyen 6 Marvel Filmi

    Bir sosyal medya kullanıcısının paylaştığı 2004 tarihli fotoğraf, Marvel'ın o dönem için planlanan filmlerini açığa çıkardı.

    Bir Twitter kullanıcısının, 2004 yılında düzenlenen bir Marvel etkinliğinde çekilen fotoğraflarını bulması Marvel'ın planlanan ancak hayata geçmeyen filmlerini hatırlattı. 

    Günümüzde her biri yüksek gişe hasılatına ulaşan Marvel filmlerinden ve çok izlenen dizilerden oluşan Marvel Sinematik Evreni, eğer 2004 yılında planlandığı gibi ilerleseydi bugün çok farklı bir yöne evrilirdi hiç kuşkusuz. Fotoğrafta görüleceği üzere "Film Activity Calendar" (Film Aktivite Takvimi) başlığı altında Marvel'ın 2004, 2005 ve 2006 yılında çıkması planlanan filmleri listeleniyor. 

    Listede The Punisher, Spider-Man 2, Blade Trinity, Elektra, Fantastic Four, X-Men: The Last Stand (X-Men 3 olarak adlandırılmış), Ghost Rider ve Spider-Man 3 filmleri dikkat çekiyor.

    Devam eden filmlerle ya da yeniden çevrimlerle gündeme gelen Spider-Man, Blade, X-Men gibi filmlerin dışında tamamen unutulan ya da hatırlanmak istenmeyen Jennifer Garner'lı Elektra ve Thomas Jane ile John Travolta'nın rol adlığı The Punisher filmlerini hatırlamamızı sağlayan listede ayrıca hiç hayata geçmemiş yapımlar da yer alıyor: "Man-Thing", "Namor", "Silver Surfer", "Fury", "Daredevil 2" ve "Deathlok

    Ayrıca daha sonradan Marvel Sinematik Evreni'nin temelini oluşturan kahramanlardan Iron Man ve Captain America'nın ilk filmleri de gelecek film projeleri olarak göze çarpıyor. 

    Henüz erken bir döneminde olan ve bugün bildiğimiz patlamayı yaşamamış olan Marvel'a bir bakış sunduğu için dikkat çeken bu eski fotoğraflar doğal olarak ismini ilk kez duyduğumuz projelerin neden rafa kalktığı sorusunu gündeme getiriyor. Bazı durumlarda Marvel film projelerini iptal etti ve karakterleri başka yapımlarda değerlendirdi, bazı durumlarda ise karakterler ilerleyen yıllarda farklı oyuncularla ve farklı projelerle izleyici karşısına çıktı.

    Örneğin solo filmi iptal edilen Deathlok kendisine Agents of SHIELD dizisinde yer buldu, Man-Thing ise Thor: Ragnarok filminde kısa da olsa izleyici karşısına çıktı. Namor ve Silver Surfer'ın Marvel Sinematik Evreni'ne katılacağı yıllardır söyleniyor. bu karakterleri henüz bir filmde görmemiş olsa da yakında evrenlerin, hikayelerin ve karakterlerin giderek arttığı Marvel dünyasında çok yakında karşımıza çıkabilirler. 

    Diğer yandan Nick Fury'i merkezine alan Fury filmi hiçbir zaman hayata geçmese de Secret Invasion dizisi bir nevi bu projenin yerini alacak ve Fury karakterine odaklanacak. Ben Affleck'li Daredevil 2 filminin yerine ise Marvel'ın en başarılı bulunan yapımlarından biri olan Charlie Cox'lu Netflix dizisi Daredevil hayata geçirildi. 

    Bu listeyle ilgili belki de en ilginç şey, temsil edilen filmlerin Sony Pictures, 20th Century Fox ve Paramount Pictures'dan oluşan farklı stüdyolara ait olması. Her şey Marvel bayrağı altında olsa da, Sony ve Marvel Studios'un Spider-Man anlaşmasının bile biraz çalkantılı olduğu mevcut iklimde imkansız görünen bu işbirliği oldukça şaşırtıcı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top