Hesabım
    "Dune" Devam Filminin Senaryosu Tamamlandı

    Senaryonun tamamlandığını söyleyen yönetmen Denis Villeneuve, çekimler için hazırlıkların başladığını da belirtti.

    2023 yılının Ekim ayında vizyona girmesi planlanan Dune: Part Two filmi için çekim hazırlıkları başladı. Yönetmen Denis Villeneuve, Collider ile gerçekleştirdiği röportajda filmin senaryosunun büyük oranda tamamlandığını belirtti. 

    Villeneuve, her ne kadar Dune'u bir üçleme olarak tasarlamış olsa da ikinci film için stüdyo onay, serinin ilk filminin gişedeki başarısının ardından geldi. Şu sıralarda devam filmindki önemli karkaterleri oynaması planlanan isimlerle son görüşmeler yapılıyor. İmparator Shaddam'ın kızı Prenses Irulan rolü için Florence Pugh öne çıkarken, Baron Harkonnen'in acımasız yeğeni Feyd-Rautha karakteri için Austin Butler ile görüşülüyor.

    Villeneuve, devam filmi için hazırlanırken üzerindeki baskının ilk filmdekine benzer olduğunu söylüyor. Serinin inşa ettiği beklentilerin ağırlığı göz önüne alındığında, bu pek de sürpriz sayılmaz. Ancak arada bir fark var: şu anda tatmin edilemesi gereken hayranlar yalnızca Frank Herbert'in klasik bilim kurgu serisinin beyaz perdeye uyarlanmasını dört gözle bekleyen hayranlar değil, Oscar Isaac ve Timothée Chalamet gibi yıldızların gücüyle filme çekilen yeni hayran kitlesini de memnun etmek gerekiyor.

    Bu açıdan üstünde biraz daha fazla baskı hisettiğini açıklayan yönetmen, filmin senaryosuyula ilgili olarak ise şu ifadelerde bulundu: "Senaryo çoğunlukla bitti, ancak bu her zaman devam eden bir çalışma. Son kurguya kadar devam eden bir çalışma olacak ama sağlamlaştı diyebilirim. Elimde bir senaryo var. Şu anda hazırlık aşamasındayız." Villeneuve ayrıca ikinci filmde daha fazla IMAX sahnesi olacağının da altını çizdi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top