Hesabım
    94. Oscar Ödülleri'nin En Çok Ödül Kazanan Filmi "Dune" Oldu

    Dune, aday gösterildiği 10 kategoriden altısında ödülün sahibi oldu.

    94. Oscar Ödülleri'nden en çok ödülle ayrılan film, Dennis Villeneuve imzalı Dune oldu. Dune, aday gösterildiği 10 kategoriden altısında ödülü kazandı.

    Filmin müziklerini besteleyen Hans Zimmer, En İyi Orijinal Film Müziği kategorisindeki 2. Oscar'ını alırken, görüntü yönetmeni Greig Fraser, kurgucu Joe Walker ve prodüksiyon tasarımcısı Patrice Vermette ilk Oscar'larını kazandılar. 

    Dune, En İyi Orijinal Film Müziği, En İyi Sinematografi, En İyi Kurgu ve En İyi Prodüksiyon Tasarımı kategorilerinin yanı sıra En İyi Ses ve En İyi Görsel Efekt Oscar'larını da kucakladı. Akademi'nin bu yıl ilk kez uyguladığı, sekiz ödül kategorisini canlı yayında sunmama kararı nedeniyle, yalnızca Greig Fraser ve filmin görsel efekt ekibi Paul Lambert, Tristan Myles, Brian Connor ve Gerd Nefzer'in ödüllerini kabul ediş anlarını canlı yayında izleyebildik. Diğer kategorilerin kazananlarının ödüllerini aldıkları anlar ise tören sırasında kısa klipler olarak yayınlandı.

    Dune'un aday En İyi Kostüm Tasarımı kategorisinde Oscar'ı kazanan isim Cruella filmiyle Jenny Beavan, En İyi Saç ve Makyaj kategorisinde ise The Eyes of Tammy Faye filmiyle Stephanie Ingram, Linda Dowds ve Justin Raleigh oldu. Dune, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Film Oscar'larını ise Sian Heder imzalı CODA filmine kaptırdı. 

    Toplamda 10 kategoride Oscar'a aday gösterilen Dune'un yönetmeni Dennis Villeneuve'nin En İyi Yönetmen kategorisinde aday gösterilmemesi büyük tepki toplamıştı. Bu kategorideki ödülü ise The Power of the Dog ile Jane Campion aldı. Toplam 12 dalda aday gösterilen The Power of the Dog, geceden yalnızca bu ödül ile ayrıldı. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top