Hesabım
    Akademi'nin Bu Yıl İlk Kez Uyguladığı İzleyici Oylamasının Kazananı Zack Snyder Oldu!

    Hem "Oscars Fan Favorite" hem de "Oscars Cheer Moment" yarışının kazananı Zack Snyder'ın filmleri oldu.

    Oscar Ödülleri'ni dağıtan Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi bu yıl ilk kez seyirci oylmasına yer verdi. Twitter üzerinden düzenlenen oylamalar iki kategoride düzenlendi. 

    #OscarsCheerMoment başlıklı kategoride, seyircileri en çok neşelendiren/heyecanlandıran film sahnesini belirlendi. #OscarsFanFavorite kategorisinde ise 2021'in en iyi filmi için oylama yapıldı. Twitter üzerinden ve Amerika'da aşayan kişiler için Akademi'nin web sitesinden düzenlenen oylama sonucunda kazanan Zack Snyder oldu. Diğer bir deyişle, bu ketegorilere Snyder'ın hayranları damga vurdu.

    #OscarsCheerMoment yarışında, Zack Snyder’s Justice League filmindeki Speed Force sahnesi birinci oldu. Bu sahne, 2021'in gişe rekortmeni filmi Spider-Man: No Way Home'daki üç Spider-Man'in bir araya geldiği anı ve Avengers: Endgame'deki bütün kahramanların toplandığı sahneyi geride bıraktı. Açık bir şekilde bu iki film kadar etkili olmayan Justice League Speed Force sahnesinin birinci olması, sosyal medyada esprili eleştirilerin hedefi olurken, Zack Snyder'ın adanmış hayran kitlesinin çok iyi çalıştığını da gösterdi. 

    #OscarsFanFavourite kategorisinde ise kazanan, Zack Snyder'ın Army of the Dead filmi oldu. Bu filmin, 2021'in en büyük sinema olayı olan Spider-Man: No Way Home'dan ya da bu yarışın başlangıcında oylamada önce giden fakat izleyenlerden oldukça kötü eleştiriler alan Cindirella filminden daha çok oy alması da yine Snyder'ın hayran kitlesinin oylarıyla oldu. Şöyle ki, Zack Snyder's Justice Leage filmi bir yönetmen kurgusu olduğu için bu kategoride yarışmaya uygun değildi. Bunun üzerine sosyal medya üzerinden örgütlenen hayranlar, Snyder'ın 2021'de çıkan diğer bir filmine Army of the Dead'e oy verdiler. 

    Akademi'nin seyirci oylamasına yer vermesi en başından beri eleştiriliyordu. Bu kategorinin en çok beğenilen filmi ya da sahneyi değil, en iyi çalışan hayran kitlesini belirleyeceği konuşuluyordu. Ortaya çıkan sonuçlar bu teoriyi destekler görünüyor. Önümüzdeki yılın Oscar'larında bu uygulamanın devam edip etmeyeceği henüz bilinmiyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top