Hesabım
    "Morbius" ABD Gişesinin Zirvesinde!

    39 milyon dolarlık açılış hasılatına imza atan film, gişe listesine bir numaradan giriş yaptı.

    Sony'nin Marvel Karakterleri Evreni'nden en son çizgi roman macerası Morbius'un bilet satışları son zamanlardaki  gişe rekorları kıran süper kahraman filmlerine kıyasla çok daha az olmasına rağmen, film ilk hafta sonunda ABD gişesinin bir numarasına yerleşti.

    Oldukça olumsuz eleştirilere maruz kalan Morbius piyasaya çıktığı ilk hafta sonunda gösterime girdiği 4.268 Kuzey Amerika sinemasından toplam 39,1 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Bu ilk sayı, izleyicilerin çizgi roman filmlerini gerçekten sevdiğinin bir işareti ve her süper kahramanın eşit derecede sevilmediğinin bir göstergesi oldu. 

    Sony'nin 2018 yapımı anti-kahraman kökenli hikayesi Venom da, Morbius kadar olmasa da kötü eleştirilere maruz kalmış ancak ABD'de 80 milyon dolar ve toplamda 213 milyon dolar hasılat elde etmişti. Dolayısıyla bütün olumsuz yorumlara rağmen Morbius'un vizyon yolculuğu nispeten başarılı bir şekilde tamamlanabilir. 

    Geçen haftanın gişe listesininde ilk sırada yer alan Kayıp Şehir, bu hafta 14.8 milyon dolar ile ikinci sıradaa yer alırken; vizyondaki beşinci haftasını geride bırakan The Batman, 10.8 milyon dolar gişe kazancı ile üçüncü sırada bulunuyor. 

    Başrolünde yükselen yıldız Tom Holland'ın oynadığı video oyunu Uncharted, vizyondaki yedinci haftasına, 3.6 milyon dolar gibi düşük bir hasılat elde etmesine rağmen gişe listesinin dördüncü sırasında yer alıyor. Bu hafta ABD gişesinin beşinci sırasında yer alan film ise beklenmedik bir başarıya imza atan anime filmi  Gekijouban Jujutsu Kaisen 0 oluyor. Hafta sonunda 2 milyon dolar kazanan filmin toplam hasılatı 30 milyon dolara yaklaştı. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top