Hesabım
    Colin Firth'lü "Operation Mincemeat"ten Fragman!

    Filmin yönetmen koltuğunda John Madden oturuyor.

    "Shakespeare in Love", "Proof" gibi filmlere imza atan Oscar adayı yönetmen John Madden'ın konusu gerçekten yaşanan bir olaydan alınan ve İkinci Dünya Savaşı sırasındaki absürt bir operasyonu anlatan filmi "Operation Mincemeat"ten yani bir fragman paylaşıldı. 

    Başrolü Oscar'lı oyuncu Colin Firth'ün üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Matthew Macfadyen, Kelly Macdonald, Jason Isaacs, Penelope WiltonSimon Russell Beale ve Johnny Flynn gibi isimler yer alıyor. Senaryo ise Michelle Ashford tarafından Ben Macintyre tarafından yazılan kitaptan uyarlandı.

    "Operation Mincemeat", Nazileri kandırmak için bir plan tasarlayan iki zeki istihbarat görevlisinin hikayesini konu ediyor. 1943 yılında müttefikler, Nazilerin kontrolündeki Avrupa'ya bir saldırı başlatmaya kararlıdır. İki zeki istihbarat subayı olan Ewen Montagu (Colin Firth) ve Charles Cholmondeley (Matthew Macfadyen) bu amaç doğrultusunda beklenmedik bir strateji geliştirir ve Mihver devletlerine yanlış bilgi yaymak için düşman sularında ölü bir adamın cesedine sahte belgeler yerleştirmeye karar verir. Ancak İngiliz donanma ve istihbarat hiyerarşisindeki herkes bu hilenin işe yarayacağına ikna olmaz...

    Önümüzdeki hafta İngiltere'de vizyona girecek olan "Operation Mincemeat" 11 Mayıs'tan itibaren Netflix'te olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top