Hesabım
    Mads Mikkelsen "Fantastik Canavarlar"da Johnny Depp'in Yerini Alması Hakkında Konuştu

    Ünlü oyuncu filmde dahil olma sürecini "kaotik" bir deneyim olarak değerlendirdi.

    Fantastik Canavarlar serisinin ikinci filmi "Grindelwald'ın Suçları"nda karanlık büyücü Gellert Grindelwald olarak izleyici karşısına çıkan Johnny Depp, eşine şiddet uyguladığı iddialarıyla gündeme geldikten sonra filmin oyuncu kadrosundan ayrılmak zorunda kaldı. Warner Bros. tarafından filmden ayrılması istenen Depp, hali hazırda üçüncü film için çekilen bir sahnede rol almıştı.

    Ses getiren bu ayrılığın ardından Grindelwald rolü Danimarkalı aktör Mads Mikkelsen'e gitti. Geçtiğimiz cuma günü vizyona giren "Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları"nda Grindelwald rolüyle izleyicilerle buluşan Mikkelsen, The Hollywood Reporter'a verdiği bir röportajda filme dahil olma ve Johnny Depp'in yerini alma süreciyle ilgili konuştu. 

    Filmin oyuncu seçim sürecinin "kaotik" olduğunu belirten ünlü oyuncu, Depp'in yerine geçip geçmeme konusunda karar vermesi için yalnızca iki günü olduğunu anlattı. Çekim sürecini aksatmamak için hızlı karar vermesi gereken Mikkelsen ilk iki filmi izleyip, üçüncü filmin de senaryosunu okuduktan sonra bunun "hairka bir hikaye" olduğunu düşündüğünü belirtti. 

    Mikkelsen, daha önce belirlil bir şekilde yorumlanmış bir karakter olan Grindelwald'ı canlandırma konusunda "Depp'in yaptığı hiçbir şeyi kopyalamak istemezsiniz, bu yaratıcılık konusunda bir intihar olur. Rol mükemmel bir şekilde canlandırılmış olsa bile onu kendinize ait hale getirmek istersiniz. Ama yine de daha önce olanla aranızda bir çeşit köprü kurmanız gerekiyor" ifadelerinde bulundu. 

    Mikkelsen'in oyunculuk yelpazesini "olağanüstü" geniş bulan ve filmdeki varlığını "korkunç, savunmasız ve seksi" olarak nitelendiren yönetmen David Yates de oyuncudan karakteri farklı bir şekilde canlandırmasını istemiş: "Mads'in Grindelwald'ın bir aktör olarak güçlü yönlerine uygun bir versiyonunu keşfetmesini istedim - ve bu kaçınılmaz olarak Johnny'nin role getirdiği şeyden ayrılmak anlamına geliyordu."

    Mikkelsen, Gridelwald rolünü canlandırmaya devam etmek istediğini söyledi ancak, Warner Bros. Fantastik Canavarlar serisine devam etmeden önce üçüncü filmin gişedeki performansını değerlendirme kararı aldı. "Dumbledore'un Sırları" serinin en düşük açılış hasılatını elde etti, dolayısıyla toplamda beş film olarak planlanan serinin devam edip etmeyeceği kesin olarak belli değil. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top