Hesabım
    Lionsgate "Blair Witch Project"i Yeniden Çekmeye Hazırlanıyor

    Lionsgate'in gündeminde 1999 yılında vizyona giren ve korku sinemasında çığır açan "The Blair Witch Project"in yeniden başlatılması var.

    Lipnsgate, korku sinemasında çığır açan "The Blair Witch Project"  (Blair Cadısı) filmini yeniden çekmeyi düşünüyor. ScreenRant'te yer alan habere göre, stüdyo ilk filmi 1999'da çıkan ve daha sonra pek beğenilmeyen ve ilk filmin başarsını yakalayamayan iki filmle devam eden seriyi yeniden başlatmak istiyor. 

    1999 tarihli "The Blair Witch Project", üç kişilik amatör bir belgesel ekibinin Maryland sınırlarındaki Black Hills Ormanları'ndaki Blair Cadısı mitini araştırmak üzere yola çıkmasını anlatıyor. Daniel Myrick ve Eduardo Sánchez tarafından hayata geçirilen film, hikayesini gerçekten yaşanmış gibi pazarlamasıyla enteresan bir tanıtım sürecine imza attıktan sonra bugünkü kült statüsüne kavuştu. 

    Bir grup genç film yapımcısının Black Hills ormanlarında çekim yaparken kaybolduğunun bildirilmesinden sonra ormanda bulunan kameradaki gerçek görüntüler olarak tanıtılan film, ağızdan ağıza yayılmayı hedefleyen viral pazarlama kampanyasıyla büyük bir beklenti oluşturdu ve popüler kültüre damga vurdu. Amatör görüntüleriyle "found footage" filmler furyasının fitilini ateşleyen film, korku sinemasının olanaklarını yeni yönlere taşıdı. Ayrıca başarıya ulaşmak için büyük bir bütçeye gerek olmadığını kanıtladı.

    Ancak, devam filmi olan "Book of Shadows: Blair Witch 2" 2000 yılında çıktığında, onu bir hit yapan ilk filmle ilgili her şey bir kenara atılmış gibiydi. Tıpkı bu film gibi, sadece "Blair Witch" olarak bilinen 2016 yılındaki yeniden başlatma girişimi de başarısızlıkla sonuçlandı. 

    Korku hayranları zamanla başka arayışlara girmiş olsa da, Blair Cadısı, korku filmi yapımcılığının en büyük başarılarından biri olarak statüsünü geri kazanmanın yollarını aramaya devam etti. Şu anda Lionsgate'in bu projeyi yeniden başlatma kararı alması en hafif tabirle göz korkutucu bi mücadele gibi görünüyor. İşe yaramayan devam filmlerinden sonra stüdyonun tüm konsepti yeniden yorumlayacağı düşünülüyor. Ancak böyle bir yeniden yorumlama yoluna gidilse bile "The Blair Witch Project"i başarılı kılan dönem ve o dönemin izleyicisi artık çok geride kaldı. Lionsgate'in bununla nasıl mücadele etmeyi planladığı henüz bilinmiyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top