Hesabım
    Alexander Skarsgård, "The Northman" İçin "True Blood"daki Karakterinden İlham Aldığını Açıkladı

    Alexander Skarsgård'ın başrolünde yer aldığı Robert Eggers imzalı "The Northman" 22 Nisan'da sinemalarda!

    2015 yapımı The Witch ve 2019 yapımı The Lighthouse filmleriyle büyük beğeni toplayan Robert Eggers'in üçüncü uzun metrajlı filmi The Northman (Kuzeyli), öldürülen babasının intikamını almaya kararlı olan bir Viking prensinin hikayesini konu ediyor. Filmin başrolünü İsveçli oyuncu Alexander Skarsgård üstleniyor.

    Skarsgård, Entertainment Weekly'e verdiği bir röportajda, Kuzeyli'deki rolü için, çıkış yaptığı HBO dizisi True Blood'da canlandırdığı vampir karakterinden esinlendiğini açıkladı. Skarsgård, True Blood'da bir zamanlar bir Viking prensi olan 1000 yaşındaki vampir Eric Northman karakterini canlandırmıştı. Eric Northman da tıpkı Kuzeyli'nin baş karakteri gibi babasının intikamını almak için çabalıyordu.

    İki karakter arasındaki benzerlikler, Eggers'ın tarihi destanı ile vampir dizisinin bir şekilde ilişkili olup olmadığı konusunda spekülasyonlara yol açtı. Bu benzerlikler hakkında yorumlarda bulunan Alexander Skarsgård, bunların "tamamen tesadüf olmadığını" söyledi. Eggers'ın filmi, bazı hayran teorilerinin öne sürdüğü gibi bir True Blood ile bağlantılı değil; ancak Skarsgård Kuzeyli için True Blood'daki karakterinden, özellikle de flashback sahnelerinden ilham aldığını doğruladı. 

    "En azından bana bu fikri verdiği için True Blood'a biraz kredi vermek istiyorum. Bir gün epik bir Viking filmi yapma hayalini besliyor gibiydim, ama gerçekten otantik bir şekilde. Bu film eski İzlanda destanlarının ve şiirinin özünü - o katı, özlü, sert dünya ve karakterleri ve tonu yakalayacaktı. Ama 10 yıl önce bu uzak bir hayaldi." diyen oyuncu, yalnızca kısa flashback sahneleriyle değil, "Daha büyük bir tuvalde, daha epik bir ölçekte bir Viking hikayesi anlatmak ne kadar harika olurdu?" diye düşündüğünü de belirtti. 

    Alexander Skarsgård'ın yanı sıra, Nicole Kidman, Willem Dafoe, Anya Taylor-JoyEthan Hawke ve Claes Bang gibi yıldız isimlerin rol aldığı Kuzeyli, 22 Nisan'da vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top