Hesabım
    Johnny Depp, Jack Sparrow Rolüne Asla Geri Dönmeyeceğini Açıkladı

    Eski eşi Amber Heard'a karşı açtığı iftira davasında konuşan Depp, kendisine milyonlarca dolar verilse de Karayip Korsanları serisine geri dönmeyeceğini açıkladı.

    Johnny Depp'in eski eşi Amber Heard'e açtığı 50 milyon dolarlık iftira davasında, Depp'in yıldızı olduğu Karayip Korsanları serisinin yeni filminden çıkarılması gündeme geldi. Yaklaşık bir haftadır süren davada Johnny Depp, Amber Heard'in kendisine iftira attığını, şiddet suçlamalarının asılsız olduğunu ve asıl şiddet görenin kendisi olduğunu savunuyor.

    Amber Heard, Depp'i ilk olarak 2016'da aile içi şiddetle suçladı ve uzaklaştırma kararı için başvurdu. Bu iddialar, birkaç ay sonra çiftin boşanmasıyla çözüldü ve ikili "taraflardan hiçbirinin maddi kazanç için yanlış suçlamalarda bulunmadığı" satırını içeren ortak bir bildiri yayınladı.

    Depp, bu ifadeyi avukatların hazırladığını, o dönemde kendisine çok fazla seçme şansı tanınmadığını ve savaşmaması gerektiğinin tavisye edildiğini ancak bu iddialarla mücadele etmek istediğini çünkü "bunda tek bir gerçeklik payı olmadığını" söyledi.

    Johhny Depp bu davada, Heard'in Washington Post'ta yayınlanan, kendisinden ismiyle bahsedilmeyen fakat atıfta bulunan makalesindeki şiddet iddiaları sonrasında kariyerinin bittiğini iddia ediyor. Bunun için Karayip Korsanları'ndan çıkarılmasının Heard'in makalesinden sonra yaşandığını ispatlaması gereken Depp, mahkemede kendi avukatı tarafından sorgulandığında, Disney'in bu kararı Heard'in makalesinden hemen sonra aldığını öne sürdü. 

    Ancak çapraz sorguda Heard'ın avukatı Ben Rottenborn, 25 Ekim 2018 tarihli bir Daily Mail makalesini gündeme getirdi ve Depp'in Karayip Korsanları'ndan çıkarılmasının Heard'in makalesinden önce alınmış bir karar olduğunu gösterdi.

    "Bunun farkında değildim ama beni şaşırtmadı. İki yıl boyunca dünya çapında sürekli benim eşini döven biri olduğumla ilgili konuşmalar geçti. Bu yüzden Disney'in güvende olmak için bağları kesmeye çalıştığından eminim. #MeToo hareketi o noktada tüm hızıyla devam ediyordu.” diyen Depp, Disney'in kendisiyle bağları kesme kararı aldıktan sonra Disneyland'deki tema parklarından Jack Sparrow karakterini kaldırmadığını, karakterin oyuncaklarının satılmaya devam ettiğine de dikkat çekti. 

    Disney'in Depp'i istememesinin yanı sıra, oyuncunun da zaten filmde rol almak istemediğini öne süren Rottenborn, Depp'in ifadesinden yola çıkarak açık açık kendisine 300 milyon dolar ve daha fazlası teklif edilse başka bir Jack Sparrow filmi yapıp yapmayacağını sordu. Depp, "Bu doğru" diyerek yanıtladı. 

    Oyuncu, kendi avukatının sorgusunda Karayip Korsanları'nın altıncı filminin "sallantıda olduğunu" da söylemişti. Bu durumda, Johnny Depp'in kariyerinin kötü yönde etkilendiğini göstermesi için Disney'in kendisini, şiddet iddialarından sonra işten çıkardığını ispatlamak için başka kanıtlara başvurması gerekecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top