Hesabım
    Cate Blanchett, Elon Musk'ın Twitter'ı Satın Almasını "Çok Tehlikeli" Buluyor

    Blanchett'ın rol aldığı "Don't Look Up" filminde, Elon Musk'tan esinlenen ve kendi çıkarları için halkı yanlış bilgilendiren bir teknoloji şirketi CEO'su yer alıyordu.

    Chaplin Ödül Töreni'nde Variety ile bir röportaj gerçekleştiren Cate Blanchett, Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasını "çok tehlikeli" bulduğunu söyledi. 

    Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett gibi yıldız isimlerin rol aldığı Adam McKay imzalı kara komedi "Don't Look Up" içinde bulunduğumuz dönemi abartılı ve ürkütücü bir biçimde yansıtarak iklim değişkliğine ve medyanın bu konudaki yanlış bilgilendirmesine dikkat çekti. 

    Filmde Mark Rylance tarafından canlandırılan Peter Isherweel karakteri  Dünya'ya doğru hızla gelen bir kuyruklu yıldızdan kazanç sağlayan eksantrik bir teknoloji CEO'suydu ve Elon Musk, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg ve Steve Jobs'tan esinlenerek yazılmıştı. 

    Dünyanın sonunu getirecek olan kuyruklu yıldız yanlış bilgilendirmenin merkezinde yer alan, politize edilmiş bir konu haline gelirken, Isherwell bu felaketi yaygın bir destek toplayan bir kazanç kapısına ve iş yaratma planına dönüştürmeye çalışıyordu. Musk'ın Twitter'ı almasından sonra, Isherwell karateri her zamankinden daha gerçekçi görünmeye başladı.

    "Geleceğin genellikle sanatçının zihninde hayal edildiğini düşünüyorum. Adam bunu iyi yazdı ve bu pandemi öncesiydi. Seyircinin bir esere ne kadar anlam kattığını görmek gerçekten ilginçti. Seyirci aynı senaryoyu pandemi öncesinde izleseydi, şu anda sahip olduğundan çok farklı bir tepkisi olurdu. Bu, zamanın ruhuna ve içinde yaşadığımız çağa hitap ediyor." diyen Blanchett, Elon Musk'ın Twitter'ı almasıyla ilgili olarak "Söyleyeceklerim bu kadar, bu çok çok tehlikeli." dedi. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top