Hesabım
    “Doctor Strange in the Multiverse of Madness”ı İzlemeden Önce Bilmeniz Gereken Her Şey!

    Marvel'ın çoklu evren çılgınlığına dalmadan önce bilmeniz gereken her şey bu dosyamızda…

    Marvel Stüdyoları, geçtiğimiz yılın sonlarında vizyona giren ve 2021'in en çok izlenen filmi olan "Spider-Man: No Way Home" ile kapılarını araladığı çoklu evrenler dünyasını, "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" ile iyice genişletmeye ve keşfetmeye geliyor.

    Peki Marvel Sinematik Evreni'nde "çoklu evren" ne anlama geliyor?

    Disney+’ta yayınlanan animasyon dizisi “What If…?”in her bölümünün başında kozmik varlık Watcher tarafından yapılan açıklama buna en iyi yanıt olabilir: "Uzay. Gerçeklik. Tek bir seçimin sonsuz gerçekliklere ayrılabileceği ve bildiğiniz dünyalardan alternatif dünyalar yaratabileceği sonsuz bir olasılıklar prizması.”

    Bunun tam olarak ne anlama geldiği, Marvel'ın zaman yolculuğu konusundaki yaklaşımıyla ortaya kondu. "Avengers: Endgame"de kahramanlar Sonsuzluk Taşlarını almak için zamanda geriye yolculuk etmeden önce Hulk’un (Mark Ruffalo) söylediği gibi: “Geçmişi değiştirmek geleceği değiştirmez. …Geçmişe seyahat ederseniz, o geçmiş sizin geleceğiniz olur ve eski şimdiniz, yeni geleceğiniz tarafından değiştirilemeyecek olan geçmiş olur."

    Bu noktada kafamız biraz karışmış olabilir, gelin bu konuyu biraz daha açalım...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top