Hesabım
    "Doctor Strange in the Multiverse of Madness"ın Açığa Çıkardığı Önemli Yeni Karakter Kim?

    Doctor Strange 2'nin jenerik ortası sahnesinde ortaya çıkan yeni karakter kim?

    Bu yazı "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" filmiyle ilgili spoiler içerir!

    "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" (Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında) sonrasındaki ilk sahnesinde sürpriz bir karaktere yer vererek Marvel geleneğini sürdürüyor. Ancak, eğer Marvel çizgi romanlarına aşina değilseniz veya bu sürpriz kişinin tam olarak kim olduğu ve Doctor Strange'in ilerlemesi açısından ne anlama geldiği konusunda kafanız karıştıysa, gelin bu karakterin kim olduğuna birlikte bakalım.

    Filmin sonunda, Wanda Maximoff'un (Elizabeth Olsen) Darkhold'u yok etmesinin ardından Steven Strange (Benedict Cumberbatch), New York Sanctum'a geri döner. Kamar-Taj'ı yeniden inşa edecek olan Wong'dan (Benedict Wong) ve en yeni öğrencisi America Chavez'den (Xochitl Gomez) ayrılır.

    Strange, Christine Palmer'ın (Rachel McAdams) kendisine hediye ettiği saati düzeltir ve pişmanlığını ve mutsuzluğunu görmezden gelmek yerine hayatında ilerlemeye başlar. Umutlu bir sonla bitiyormuş gibi görünen Strange, sokağın ortasında çığlık atmaya başlar ve alnında üçüncü bir göz belirir; alternatif boyuttaki Strange Supreme'de bulunan gözün aynısı. Bu şu soruyu akla getiriyor: Strange'in bu versiyonu 616-Strange'de uyur gezer mi?

    Daha sonra filmin jenerik ortası sahnesinde, Strange'in New York sokaklarında yürümeye devam ettiğini görüyoruz. Bu sahnedede Strange, Charlize Theron tarafından oynanan Clea ile karşı karşıya geliyor. Clea onu çoklu evrende bir saldırı yarattığı için suçluyor ve çoklu evreni Karanlık Boyut'u andıran bir alana açarken hatalarını düzeltmek için yardımını istiyor. Devamında Strange'in üçüncü gözü belirir ve Clea'yı başka bir maceraya doğru takip eder.

    Çizgi roman okurları yıllardır Clea'nın Marvel Sinematik Evreni'ne gelmesini bekliyordu. Clea, Ancient One'ın (Tilda Swinton) gücünü aldığı boyut olan Karanlık Boyut'a hükmeden Olnar'ın oğlu Prens Orini'nin kızıdır. Ayrıca ilk Doctor Strange filmindeki kötü adam Dormammu'nun yeğenidir. Çizgi romanlarda, Dormammu'nun Dünya'yı işgal etme planlarını durdurmak için Dark Dimension'a yaptığı yolculuk sırasında Doctor Strange ile tanışır. Onun becerilerinden etkilendikten sonra hayatını kurtarmaya çalışır ama sonunda amcası tarafından yakalanır. Dormammu, "Mindless Ones"ı kontrol alan Stange'e borçlandığında, Strange Clea'nın serbest bırakılması için pazarlık yapar.

    Clea yarı Faltine, saf büyüden doğmuş bir varlık ve yarı Karanlık Boyutlu ölümlüdür; Doctor Strange altında büyücülük konusunda eğitilmiştir ve hatta kendi başına uçabilir. Çizgi romanlarda, Clea ve Doctor Strange maceraları boyunca birbirlerine o kadar yakınlaşırlar ki, sonunda romantik bir bağ kurarlar. İlişkileri, yürekten vedalaşmalara, duygusal buluşmalara ve gelecekteki bir düğüne yol açar. Evet—Clea, Strange'in gelecekteki eşi!

    Doctor Strange'in hikayesi için önemli bir karakter olan Clea rolüne, Charlize Theron kadar dikkate değer bir oyuncu seçildiğine göre, Clea'nın Marvel Sinematik Evreni'nin ileriye dönük planlarının bir parçası olduğu açık. Bakalım ilerleyen dönemlerde Clea'yı başka hangi filmlerde izleyeceğiz?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top