Hesabım
    "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" 2022'nin En İyi Açılışını Gerçekleştirdi!

    ABD gişesinin zirvesine yerleşen film 185 milyon dolar ile 2022'nin en iyi açılış yapan filmi oldu.

    Marvel Stüdyoları'nın son filmi "Doctor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında" ABD gişesinde 185 milyon dolarlık bir açılış hasılatı elde ederek yılın en başarılı açılışını gerçekleştiren filmi oldu. Film, vizyondaki ilk gününde 90 milyon dolar kazandığında, hafta sonu hasılatının 200 milyon doları geçebileceği tahmin edilmişti. Doctor Strange devam filmi 200 milyon dolara ulaşamasa da muazzam bir başarıya imza attı. 

    2016 tarihli ilk "Doctor Strange" filmi, ABD ve Kanada'da toplamda 232 milyon dolar gişe hasılatı ile vizyon yolculuğunu tamamlamıştı. Devam filminin bu sınırı önümüzdeki hafta içinde geçmesi bekleniyor.

    Disney'in 2021 yılında vizyona giren Marvel filmleri, pandeminin de etkisiyle büyük başarılara imza atamamıştı. "Black Widow" 80 milyon dolar, "Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings" 75 milyon dolar, "Eternals" ise 71 milyon dolar açılış hasılatı elde ettiler. Aralık ayında vizyona giren Sony - Marvel filmi "Spider-Man: No Way Home" ise 260 milyon dolarlık rekor bir açılış hasılatına imza atmıştı. 

    Benedict Cumberbatch'in canlandırdığı Doctor Strange karakterinin Spider-Man'de yer alması ve iki filmin bağlantılı olmasının da "Doctor Strange in the Multiverse of Madness"ın büyük başarısında katkısı olduğu çok açık.

    Doctor Strange etkisi altındaki ABD gişesinin ilk beşinde yer alan diğer filmlere baktığımızdaysa; son haftaların gişe lideri "Kim Demiş Kötüyüz Diye?" 9.8 milyon dolar ile ikinci sırada yer alıyor. Üçüncü sırada ise 6.2 milyon dolar ile "Kirpi Sonic 2" var. Başarılı bir vizyon yolculuğu sürdüren "Kirpi Sonic 2"nin ABD ve Kanada'daki toplam hasılatı 170 milyon dolara ulaştı.

    Gişenin dördüncü sırasında "Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları" yer alıyor. Hafta sonunda yalnızca 4 milyon dolar kazanan film, toplamda ise 86 milyon dolar hasılat elde etti. A24'ün en yüksek hasılata imza atan filmi olan "Her Şey Her Yerde Aynı Anda" ise vizyondaki 7. haftasında 3.3 milyon dolar hasılat elde ederek ABD gişesinin beşinci sırasında bulunuyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top