Hesabım
    Geçmişten Günümüze Johnny Depp ve Amber Heard İlişkisi

    Johnny Depp, Amber Heard'e karşı açtığı karalama davasını kazandı. Peki Depp bu davayı neden açmıştı? Mahkemeye giden süreci öğrenmek ve yıllar içinde yaşananları hatırlamak isteyenler, tüm detaylar bu dosyamızda!

    Johnny Depp ve Amber Heard arasındaki davayı özel olarak takip etmediyseniz bile, iki ünlü oyuncunun mahkeme salonlarındaki fotoğraf ve videolara sık sık denk gelmiş, sosyal medyada bu konu hakkındaki çeşitli fikirlere ve tartışmalara rastlamış, dolayısıyla neler olup bittiğini merak etmiş olabilirsiniz. 

    Yaklaşık altı hafta boyunca süren dava, Johnny Depp'in Amber Heard'e açtığı bir "karalama" davasıydı ve jürinin kararıyla Depp davayı kazandı. Depp, Amber Heard'in kendisinden şiddet gördüğü konusundaki iddialarının asılsız iftiralar olduğunu ve bunlar yüzünden isminin lekelendiğini, kariyerinin bittiğini söyleyerek bu davayı açmış ve Heard'den 50 milyon dolar talep etmişti. Amber Heard ise 100 milyon dolarlık bir karşı dava açtı. 

    Davanın merkezinde, Amber Heard'in 2018 tarihinde Washington Post'ta kaleme aldığı bir yazı vardı. Bu yazıda aile içi şiddet mağduru olduğunu belirten Heard, Depp'in adını anmamıştı ancak makalenin etkisiyle Depp medyada "eşini döven koca" olarak etiketlendi ve kısa bir süre içinde Disney'in Karayip Korsanları serisinden ve Warner Bros'un Fantastik Canavarlar serisinden ayrılmak durumunda kaldı.

    Sonuçta jüri, bu makalenin Johnny Depp'i karalama amacı taşıdığına kanaat getirdi ve Heard'in Depp'e 10 milyon dolar tazminat ve 5 milyon dolar cezai tazminat ödemesine karar verdi. Ancak davanın görüldüğü Virginia eyaletinde cezai tazminat 350 bin doları geçemediği için Heard'in ödemesi gereken toplam tutat 10 milyon 350 bin dolar oldu. Johnny Depp de Amber Heard'e 2 milyon dolar tazminat ödeyecek, çünkü jüri, Heard'in karşı davasında Depp'e yöneltilen suçlamalardan birinde yeterli kanıt olmadığına karar verdi. 

    Böyle bir dava açmak Johnny Depp açısından büyük bir risk olarak değerlendiriliyordu. Depp'in ya gerçekten masumiyetinin ortaya çıkacağından emin olduğu ya da bir şekkilde medya ve hayran desteğini toplamaya çalıştığı düşünülüyordu. Mahkeme boyunca hayran desteği toplayan Depp, sonuçta jüri üyeleri tarafından da bu karalama davasında haklı bulundu. 

    Peki ikili arasında neler yaşandı da olaylar bu noktaya geldi? Merek edenleri ve ikilinin başından beri sansasyonel olan ilişkisinde medyaya yansıyan olayları yeniden hatırlamak isteyenleri Johnny Depp ve Amber Heard ilişkisinin derinliklerine daldığımız bu dosyamıza alalım...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top