Hesabım
    "Doktor Strange 2" ABD Gişesinde Büyük Düşüş Yaşadı!

    Bilet satışlarındaki %67 oranında düşüşle, "Eternals"ı bile geride bırakan "Doktor Strange 2" ABD gişesindeki liderliğini koruyor.

    Geçen hafta ABD gişesinde, 185 milyon dolar hasılatı ile 2022'nin en iyi açılışını gerçekleştiren "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" (Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında) bu hafta da gişenin zirvesindeki yerini koruyor. Ancak filmin izlenme oranında büyük bir düşüş yaşandı.

    Film, vizyondaki ikinci haftasında yalnızca 61 milyon dolar kazandı ve ilk haftasına göre bilet satışlarında %67 düşüş yaşadı. Bu durum "Doktor Strange 2"yi gişede büyük düşüşler yaşayan "Eternals" ve "Shang-Chi ve On Halka Efsanesi"nden bile kötü bir duruma soktu. Marvel'ın en beğenilmeyen filmlerinden biri olan "Eternals" ikinci haftasında %61 düşüş yaşarken, "Shang-Chi" %52 düşüş yaşamıştı.

    Film çok büyük bir açılış gerçekleştirdiği için bu düşüşün çok da şaşırtıcı olmadığı düşünülüyor. Sonuçta "Doktor Strange 2"nin ABD ve Kanada'daki toplam gişe hasılatı 292 milyon dolara iki haftada ulaştı. 

    ABD gişesindeki diğer filmler, bu hafta da Doktor Strange'in gölgesinde kaldılar. "Kim Demiş Kötüyüz Diye?" 6.9 milyon dolar kazanarak gişenin ikinci sırasındaki yerini, "Kirpi Sonic 2" ise 4.6 milyon dolar ile üçüncü sıradaki yerini koruyor.

    Gişenin dördüncü sırasında, vizyona yeni giren Stephen King uyarlaması "Firestarter" (Tepki) bulunuyor. Film 3.8 milyon dolarlık küçük bir açılış gerçekleştirdi. ABD gişesinin ilk beşini tamamlayan film ise geçen hafta olduğu gibi "Her Şey Her Yerde Aynı Anda" oldu. Vizyondaki sekizinci haftasında 3.3 milyon dolar hasılat elde eden film, A24'ün en çok izlenen filmi olma unvanını elde etti. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top