Hesabım
    Colin Firth ve Matthew Macfadyen'den "Mr. Darcy" İtirafları!

    Aşk ve Gurur uyarlamalarında ikonik Mr. Darcy karakterine hayat veren aktörler, "Operation Mincemeat" filmi için bir araya geldi.

    Oscar'lı aktör Colin Firth'ün kariyerindeki en ikonik rollerinden biri Jane Austen'in kaleminden çıkan Mr. Darcy karakteridir. Ünlü oyuncu 1995 yılında, BBC'de yayınlanan "Aşk ve Gurur" uyarlamasında romantik edebiyatın bu unutlmaz karakterine hayat vererek adeta onunla bütünleşti. İlerleyen yıllarda "Bridget Jones'un Günlüğü" filmindeki, yine unutulmaz olan, Marc Darcy karakteri de aktörün "Mr. Darcy" olarak hafızalara kazınan imajından ilham alıyordu.

    Bundan 10 yıl sonra, 2005 yılında Joe Wright tarafından yönetilen "Aşk ve Gurur" film uyarlamasındaysa Mr. Darcy'e Matthew Macfadyen hayat verdi. Başrolü Keira Knightley ile paylaşan aktör en az Colin Firth'ünki kadar ikonik bir canlandırmaya imza attı.

    Sinema ve televizyonun iki Mr. Darcy'si şimdi, birlikte rol aldıkları savaş draması "Operation Mincemeat" ile seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyorlar. Filmin tanıtım turları kapsamında, Vanity Fair'e röportaj veren aktörler, Mr. Darcy rolleriyle ilgili açıklamalarda bulundular.

    Colin Firth'ün oyunculuk kariyeri için bir ilham kaynağı olduğunu belirten Macfadyen, Darcy karakterini "huysuz bir ergen gibi" oynadığını söyledi ve "muhtemelen korktuğum için oldukça huysuz hissettim." diye ekledi.

    Macfadyen'in açıklamasıyla şaşıran Colin Firth, kendisinin de Mr. Darcy'i aynı şekilde canlandırdığını söyledi ve karakterin gururunun altında korkunun olduğuna dikkat çekti: "O korkuyordu. 'Burası yeterince iyi değil, ben böyle bir yerde dans etmem' diyordu ama aslında dans etmekten korkuyordu." Macfadyen de karakterin tüm davranışlarının altında korku duygusunun yattığını onayladı.

    İkili ayrıca yeni filmlerini çekerken geçmişteki performanslarıyla ilgili notları karşılaştırıp karşılaştırmadıkları ve Darcy'yi büyük ekranda ve küçük ekranda canlandırmanın benzersiz yanı hakkında konuştular. Firth, "onu oynayan yalnızca ikimizmişiz gibi değil" diyerek bu konuyu tartıştıklarını kabul ederken, Macfadyen ikisinin bunu uzun uzun tartışmak için herhangi bir zaman harcamadıklarını söyledi: "Böyle şeyler oynamanın getirdiği tuhaf bir baskı olduğunu söylediğimi hatırlıyorum. Sanırım buna kısaca değindik ama uzun uzun konuşmadık."

    Colin Firth "Bunu bir uzun metrajlı film olarak yapmak çok daha zor. Çünkü altı bölüm yaparsanız, hepsini bir araya getirmek ve bir kitabınkine daha yakın bir hızda anlatılmasına izin vermek için altı saatiniz var" diyerek rol arkadaşının performansını şu ifadelerle övdü: "Bence Matthew'un yorumunda ustaca olan şey, tüm hikayeyi daha yoğun bir biçimde anlatmayı başarmasıydı. Ve bence bu çok zor çünkü hikaye yavaş bir açılmaya çok bağlı." 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top