Hesabım
    Fantastik Canavarlar Serisi İptal mi Ediliyor?

    Serinin üçüncü filmi "Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları"nın düşük hasılatı devam filmlerinin iptal edilmesine yol açabilir.

    Warner Bros.'un oldukça pahalı Harry Potter spin-off serisi Fantastik Canavarlar ile karşılaştığı durumun ne yazık ki pek de fantastik bir tarafı yok. 2016 yılında Eddie Redmayne'in başrolünde olduğu "Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?" ile başlayan ve 2018'de "Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ın Suçları" ile devam eden serinin üçüncü filmi "Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları" Nisan ayında vizyona girdi.

    Serinin en düşük açılışına imza atan film, geçtiğimiz hafta sonu tüm dünyada yalnızca 3.9 milyon dolar kazandı ve toplam hasılatını 376 milyon dolara çıkardı. Hali hazırda uluslararası film pazarının büyük bir çoğunluğunda vizyonda olan film, 26 Mayıs'ta daha küçük üç bölgede daha vizyona girecek ve küresel gişede 400 milyon dolar sınırını aşmak için mücadele edecek. 

    Bir aylık vizyon yolculuğunda, ABD gişesinde 90 milyon dolar kazananan "Dumbledore'un Sırları"nın 100 milyon dolar sınırını aşıp aşamayacağı merakla bekleniyor. Ancak durum pek de parlak görünmüyor. İlk Fantastik Canavarlar filmi dünya çapında 814 milyon dolar kazanırken, ikinci film 654 milyon dolar ile gişe yolculuğunu noktalamıştı. 

    Fantastik Canavarlar serisi uzun zamandır Warner Bros. için bir sorun yaratıyor ve bu filmin performansı, tutunmak için mücadele eden serinin sonu getirebilir. Hayranların seriye ilgisinin azlamasında hem yazar J.K. Rowling'e hem de Johnny Depp'e yönelik tepkilerin etkisi var. Eski eşi Amber Heard'ın aile içi şiddet iddialarıyla gündeme gelen Johnny Depp'ten seriden ayrılması istenmiş ve onun yerine Grindelwald rolü Mads Mikkelsen'e verilmişti. Mikkelsen ilk kez "Dumbledore'un Sırları"nda seyirci karşısına çıktı ve Dumbledore'u canlandıran Jude Law ile birlikte başrolde yer aldı. Ayrıca serinin ana oyuncu kadrosunda yer alan Ezra Miller'ın sık sık şiddet nedeniyle tutuklanması da hayranların seriden uzaklaşmasına yol açtı. 

    Bu durumda Warner Bros'un, toplamda 5 filme ulaşması beklenen seriyi iptal edebileceği konuşuluyor. Stüdyodan henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak serinin geleceği ile ilgili açıklamanın yakın zamanda yapılması bekleniyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top