Hesabım
    Balkan Panorama Film Festivali Başlıyor!

    8. Balkan Panorama Film Festivali 21 - 27 Mayıs 2022 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek

    T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği 8. Balkan Panorama Film Festivali, Buca Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak ve bir hafta boyunca 150’nin üzerinde film 250’den fazla seansta gösterilecek.

    Festival kapsamında, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi (Pembe Köşk), İzmir Kültürpark’ta (Lozan Kapısı) açık havada ve Tarık Akan Gençlik Merkezi’nde ise üç sinema salonunda gösterimler, söyleşiler ve etkinlikler yapılacak. Film gösterimler gece 1’e kadar devam edecek. Festival boyunca, 9 Balkan ülkesinde yayın yapan 4 televizyon kanalı İzmir’den yayın yapacaklar.

    Açılışa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Mispah Demircan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz, Buca Belediyesi Başkanı Erhan Kılıç, Macaristan ve Sırbistan Büyükelçileri, Festival Başkanlarının yanı sıra 150’ye yakın yerli ve yabancı sinema sanatçısının katılması bekleniyor.

    JÜRİ ÜYELERİ BELİRLENDİ

    Beş ayrı jüri, ulusal ve uluslararası olmak üzere 11 ayrı dalda Sarı Şemsiye ödülünü verecektir. Bu yılki festivalin Sarı Şemsiye Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması için; yönetmen Özcan Alper, oyuncu Dolunay Soysert ve Sırp oyuncu Nataša Ninković jüri üyesi olarak seçilmiştir.

    Sarı Şemsiye Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması için; Karadağlı yönetmen Nikola Vukčević, Kuzey Makedonyalı oyuncu Meto Jovanovski ve Bosna Hersekli oyuncu Fedja Štukan jüri üyesi olarak seçilmiştir. Her iki yarışmada da En İyi Film, En İyi Yönetmen, En iyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu için Sarı Şemsiye Ödülü verilecektir.

    Sarı Şemsiye Dario Moreno Uzun Metraj Film Yarışması için; Sloven yönetmen Andrej Košak, Hırvat oyuncu Judita Franković Brdar ve oyuncu Tamer Levent jüri üyesi olarak seçilmiştir. Sarı Şemsiye Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması için; yönetmen Murat Şenoy, oyuncu Yeliz Kuvancı ve oyuncu Hande Katipoğlu jüri üyesi olarak seçilmiştir.

    Son olarak Sarı Şemsiye Uluslararası Kısa Metraj Film Yarışması için; yönetmen Sevgi Hirschhauser, oyuncu İnanç Konukçu ve oyuncu Tuğrul Tülek jüri üyesi olarak seçilmiştir. Bu üç yarışmada da En İyi Film için Sarı Şemsiye Ödülü verilecektir.

    GÖSTERİMLER ÜCRETSİZ OLACAKTIR

    Festival boyunca tüm gösterimler, söyleşiler ve etkinlikler halka açık ve ücretsiz yapılacaktır. Ancak, festivaldeki gösterimlerin yaş sınırı +18 olarak belirlenmiştir. Festival ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve programı indirmek için festivalin resmi websitesini (bpff.com.tr) ziyaret edebilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top