Hesabım
    "Doktor Strange 2" Küresel Gişede 800 Milyon Dolar Sınırını Geçti!

    "Doctor Strange in the Multiverse of Madness", pandemi döneminin en iyi hasılat yapan 2. filmi oldu.

    Marvel'ın 6 Mayıs tarihinde vizyona giren filmi "Doctor Strange in the Multiverse of Madness", üç haftada dünya çapında 804 milyon 444 bin dolar gişe hasılatı elde etti. 

    Başrollerini Benedict Cumberbatch ve Elizabeth Olsen'in üstlendiği film pandemi döneminin en iyi hasılat elde eden ikinci filmi oldu. Bu listenin birinci sırasında, yine bir Marve filmi olan ancak Disney deği, Sony çatısı altında çıkan "Spider-Man: No Way Home" filmi var. Benedict Cumberbatch, Spider-Man filminde de Doktor Strange rolünü yinelemişti ve filmde anlatılan olaylar, Doktor Strange 2'de yaşanan olayların hemen öncesinde geçiyordu.

    Doktor Strange 2, en büyük film pazarlarından Çin'de ve Rusya'da vizyona girmedi. Disney, Ukrayna'ya saldırması nedeniyle Rusya'daki gösterimlerini askıya alırken, Çin bazı sahneler nedeniyle filmi yasakladı. Filmin gişe hasılatının, bu büyük film pazarlarından gelebilecek olan geliri içermediğini unutmamak lazım. Bu açıdan Doktor Strange 2'nin ticari başarısı görünenden çok daha büyük olarak değerlendirilebilir.

    Eleştirmenlerden ve Marvel hayranlarından karışık eleştiriler alan "Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında" Marvel Sinematik Evreni filmlerinin içinde ise en çok hasılat yapan 14. film oldu. Toplamda 28 film olduğunu göz önüne alırsak, Doktor Strange 2, listenin ortalarında bulunuyor. 

    Büyük açılışından sonra izlenme oranları giderek düşen filmin karşısına bu hafta rakip olarak Tom Cruise'lu "Top Gun: Maverick" çıkacağı için, filmin kazancının hem ABD'de hem de küresel gişede büyük sıçramalar yapması beklenmiyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top