Hesabım
    "Top Gun: Maverick"ten Nefes Kesen Kamera Arkası Videosu!

    Bir savaş uçağında uçmanın nasıl bir his olduğunu hiç merak ettiniz mi?

    Yarından itibaren sinema salonlarındaki yerini alacak olan "Top Gun: Maverick" filminden yeni bir kamera arkası videosu yayınlandı. Oyuncu kadrosundaki isimlerin, gerçek savaş uçaklarıyla uçma deneyimlerini paylaştığı videoda, filme danışmanlık yapan ve destek verek askerler de deneyimlerini anlattılar. 

    TOPGUN Birlik Komutanı Chris "Pops" Papaioanu, izleyicilere seslenerek "Top Gun: Maverick'i izlerken kokpitte gerçek oyuncuları ve uçağın tam kapasitesini göreceksiniz." dedi. Filmin danışmanlarından biri olan, Deniz Havacılık Teknik Danışmanı Hava Koordinatörü Albay Brian "Ferg" Ferguson da "İnsanların görüp de bunu gerçekten yapmaları imkansız diyeceği çok şey var... Gerçekten yaptık." dedi ve Tom Cruise'un imkansız görünen bir uçuşunu anlattı: "Tom, 'Bunun yerden 30 feet yükseklikte olmasını istiyorum' dedi. Hızı 480 knot oluyordu. Bu, yarış arabasında saatte 800 km hız demek."

    Yönetmen Joseph Kosinski de Comicbook.com ile gerçekleştirdiği bir röportajda aynı sahnenin imkansızlığına değinerek "Filmin ortasında Maverick'in tek başına alçak uçuş yaptığı bir sahne var. Saatte yaklaşık 600 mil hızla 50 fitin altında uçmak için donanmadan özel izin aldık. Yani bu bir daha asla yapılmayacağını düşündüğüm şeylerden biri." dedi. 

    Bu kadar alçak irtifada bir savaş uçağını uçurmanın ne kadar tehlikeli olabileceğini anlamak için havacılık uzmanı olmaya gerek yok. Genel olarak, uçaklar kırsal alanlarda bile asla yer seviyesinden 500 fitten daha alçakta uçmazlar ve askeri alçak uçuş eğitimi genellikle pilotların 100 fitin altına inmesini gerektirmez.

    Tom Cruise'un bu imkansız çekimi kusursuz bir şekilde gerçekleştirmesi bir yana, ABD Donanması'nın onun bu kadar tehlikeli bir biçimde alçaktan uçmasına izin vermesi başlı başına bir mucize. Kariyeri boyunca tehlikeli sahnelerden asla kaçınmayan Tom Cruise, genç rol arkadaşlarına "bu rolü kabul edecekseniz, o F-18'in içinde olmak da işin bir parçası" dediğini, bunu başka türlü yapmayı bilemediğini dile getirdi. 

    Top Gun 2'nin izleyicilere tanıtacağı yeni nesil pilotlardan birine hayat veren Greg Tarzan Davis, gerçek jetlerle uçma deneyimini şu sözlerle ifade etti: "Jetlerde olacağımızı ilk duyduğumda heyecanlandım. Daha aşağısını beklemiyordum, çünkü bu Tom Cruise. Tüm tehlikeli sahnelerini kendi oynuyor, yani bizim de yapacağımızı biliyordum. Ancak bu gerçek olduğunda 'artık bunu yapmak istemiyorum!" dedim."   

    Filmde "Hangman" karakterine hayat veren Glen Powell yaşadığı deneyimin benzersiz olduğunu söyleyerek "Oraya çıktığınıza savaş pilotlarına bir başka saygı duyuyorsunuz." derken; Lewis Pullman F-18'lerle uçma deneyimini "bir ejderhaya bağlı olmaya" benzetti. Monica Barbaro ise "F-18'in içinde olmak gerçek dışı." ifadesinde bulundu. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top