Hesabım
    Goodfellas Filminin Yıldızı Ray Liotta Hayatını Kaybetti

    Ray Liotta, 67 yaşında hayata gözlerini yumdu

    Martin Scorsese'nin suç klasiği Goodfellas'la kariyerinde çıkış yapan, birçok başarılı performansa imza atan ve şu sıralar birkaç projeyle birden meşgul olan aktör Ray Liotta hayatını kaybetti. Liotta'nın, Dangerous Waters filmini çektiği Dominik Cumhuriyeti'nde uykusunda öldüğü öğrenildi. Liotta 67 yaşındaydı ve arkasında kızı Karsen'i bıraktı ve Jacy Nittolo ile evlenmek üzere nişanlıydı.

    Liotta, son yıllarda büyük bir diriliş içindeydi. Son zamanlarda The Many Saints of NewarkMarriage Story ve No Sudden Move'da yer aldı. Elizabeth Banks'in yönettiği Cocaine Bear'i bitirdi ve Demi Moore ve Margaret Qualley'nin karşısında rol aldığı Working Title filmi The Substance'ta rol alacaktı. Ayrıca, Apple TV+ dizisi Black Bird'de Taron Egerton ile birlikte rol aldı.

    Liotta, Jonathan Demme'nin yönettiği Something Wild'la Altın Küre'ye aday gösterildi ve ardından Field of Dreams'de yasaklı Chicago süperstarı Shoeless Joe Jackson'ı canlandırdı. Ardından, Scorsese'nin mafya destanı Goodfellas'ta Robert De Niro ve Joe Pesci'nin karşısında, kariyerinin belirleyici rolü olacak olan gangster Henry Hill'i oynadı.

    Nicholas Pileggi'nin Scorsese ile birlikte kitabından uyarladığı Goodfellas, altı dalda Oscar'a aday gösterilirken, tek kazanan Pesci oldu. Film, tüm zamanların en iyi filmleri listelerinde sıklıkla üst sıralarda yer alıyor. Aktörün diğer unutulmaz rolleri arasında Hannibal, Narc, Blow, CoplandKilling Them Softly ve Revolver yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top