Hesabım
    Tom Cruise "Top Gun: Maverick" ile Kariyerinin En İyi Açılış Hasılatını Elde Etti

    Vizyondaki lk hafta sonunda 124 milyon dolar kazanan "Top Gun: Maverick" ABD gişesinin zirvesine yerleşti.

    36 yıl sonra gelen devam filmi "Top Gun: Maverick" ABD gişesinde 124 milyon dolarlık açılış hasılatına imza atarak gişenin zirvesine yerleşti. Tom Cruise'un ikonik Maverick rolünü üstlendiği nefes kesen aksiyon filminin vizyon tarihi ABD'de, savaşlarda yaşamını yitirmiş Amerikalıların anıldığı federal tatil olan Anma Günü'nüne denk getirildi. Filmin bu ulusal tatili de kapsayan dönemdeki toplam hasılatının ne olacağı merak ediliyor.

    "Top Gun: Maverick"in açılış hafta sonunda en az 92 milyon dolar kazanacağını tahmin eden resmi raporlar hazırlanmıştı. Sinema salonu işletmecilerinin ise filmden en az 125 milyon dolarlık bir açılış hasılatı beklediği biliniyordu. Film, resmi beklentilerin üstüne çıkarak 124 milyon dolar kazandı ve böylece hem gişenin zirvesine yerleşti hem de Tom Cruise'un uzun kariyerindeki en iyi açılış hasılatına imza atan film oldu. Holyywood'un en büyük yıldızlarından biri olan Cruise, ilk defa 100 milyon doların üstünde bir açılış hasılatına imza attı. 

    ABD gişesinde son haftaların bir numarası olan "Doctor Strange in the Multiverse of Madness", bu hafta 16.4 milyon dolar kazanarak gişe listesinin ikinci sırasına düştü. Filmin ABD'deki toplam kazancı 371 milyon dolara yaklaştı.

    Gişenin üçüncü sırasında, vizyona yeni giren "The Bob's Burger Movie" yer alıyor. Fox'un 2011 yılından beri tam 12 sezondur devam eden ve iki kez Emmy ödülü alan animasyon komedi dizisinden uyarlanan film 12.6 milyon dolarlık bir açılış hasılatına imza attı.

    Vizyondaki ikinci haftasını geçiren "Downton Abbey: A New Era" 5.9 milyon dolar ile gişenin dördüncü sırasında yer alırken, son zamanların en başarılı animasyon filmlerinden biri olan "The Bad Guys" 4.6 milyon dolar ile ABD gişesinin ilk beşinini tamamlıyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top