Hesabım
    Catherine Deneuve, Venedik Film Festivali'nde Yaşam Boyu Başarı Ödülü Alacak

    Bu yıl 79. kez düzenlenecek olan Venedik Film Festivali'nde Yaşam Boyu Başarı Altın Aslan'ı, efsane oyuncu Catherine Deneuve'a verilecek.

    31 Ağustos - 10 Eylül tarihleri ​​arasında düzenlenecek 79. Venedik Film Festivali'nde, Yaşam Boyu Başarı Altın Aslan'ı ikonik Fransız aktris Catherine Deneuve'a takdim edilecek.

    1960'ta başlayan oyunculuk kariyerinde "Belle de Jour", "Dancer in the Dark", "Cherbourg Şemsiyeleri", "Repulsion" gibi birçok filmde unutulmaz performanslara imza atan, 1992'de "Indochine" filmi ile En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ına aday gösterilen Deneuve sayısız festivalden ödül ve onur ödülü aldı. 2015 yılında düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde de Deneuve'a Onur Ödülü verilmişti.

    Deneuve, Venedik Film Festivali tarafından bu ödüle layık görülmesi hakkında kısa bir açıklama yaparak "Luis Buñuel'in 'Belle de Jour' filminin zamanında Altın Aslan'ı almasından bu yana sevdiğim ve uzun zamandır tanıdığım Venedik Festivali'nde bu prestijli ödülü almak bir zevk. Bunca filmde bana sık sık eşlik eden film festivalinde bu övgü için seçilmek de benim için bir onur. Teşekkürler, saygılarımla” dedi.

    Festival şefi Alberto Barbera, Deneuve hakkında şunları söyledi: "Çoğu büyük uluslararası başarıya ulaşan etkileyici sayıda film. Dünyanın en önemli festivallerinde aldığı dikkate değer sayıda ödüle ek olarak, başrolde en iyi kadın oyuncu dalında Oscar adaylığı, Amerikalı olmayan bir sanatçı için nadir bir ayrıcalık. Avrupa'nın en iyi yönetmen ve oyuncularından bazılarıyla art arda sanatsal ortaklıklar: Roger Vadim, Jacques Demy, Luis Buñuel, François Truffaut, Roman Polanski, Marco FerreriMarcello Mastroianni ve Gérard Depardieu... 

    Oyunculuk konusunda bir yetenek, ayrıca sofistike ve nadir bir güzellik. Bunlar onu Fransız sinemasının sembolü, zamansız bir diva ve beyaz perdenin gerçek bir simgesi haline getirmeye yardımcı olan nitelikler. Nouvelle Vague'ın kilit isimlerinden biri ve Fransız modasıyla ilişkilendirilen bir stil kavramının ayrıcalıklı bir örneği olan Catherine Deneuve, evrensel olarak tanınan divanın özünü somutlaştırdı ve dünyanın en büyük aktrislerinden biri olarak yerini aldı. 

    Bu nedenlerden dolayı, Venedik Uluslararası Film Festivali'nin 79. yıldönümü vesilesiyle kendisine vereceği Yaşam Boyu Başarı Altın Aslan Ödülü, 1967'de Luis Buñuel filmi 'Belle de Jour' için kazandığı Altın Aslan'dan ve 1998'de Nicole Garcia'nın 'Place Vendôme'deki performansıyla aldığı en iyi kadın oyuncu Volpi Kupası'ndan sonra ayrı bir önem kazanıyor."

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top