Hesabım
    Warner Bros, "Joker" Yönetmeni Todd Phillips'i DC Filmlerinden Sorumlu Danışman Yapmak İstiyor

    Todd Phillips'in, Disney'in Marvel Stüdyoları Başkanı Kevin Feige benzeri bir konuma getirilmesi gündemde...

    Warner Bros, "Joker" filminin yönetmeni Todd Phillips'i, DC filmlerinden sorumlu bir danışman olarak görevlendirmek istiyor. Diğer bir değişle, Todd Phillips'i DC'nin "Kevin Feige"si yapmak istiyorlar. Disney'in Marvel Stüdyoları başkanı Kevin Feige, Marvel Sinematik Evreni'ni hayata geçiren, stüdyonun uzun dönemli planlamalarını yapan en etkili isim. 

    En çok "Road Trip" ve "The Hangover" üçlemesi gibi çılgın komedileriyle ünlü olan Todd Phillips, 2019 yılında "Joker" ile DC dünyasına adım attı. Aksiyondan ziyade, karakter odaklı ve orta bütçeli bir yetişkin dramı olmasıyla "Joker" hem DC hem de Phillips için farklı bir projeydi ve Warner Bros'a küresel çapta 1 milyar dolar kazandırdı. Ayrıca En İyi Yönetmen ve En İyi Film kategorileri de dahil olmak üzere toplam 11 dalda Oscar adaylığı elde etti ve Joaquin Phoenix'e için En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazandırdı.

    Warner Bros, bir süredir filmin başarısını tekrarlamaya çalışıyor. Stüdyonun "Joker 2" için Philips ve Phoenix'e yaklaştığına dair söylentiler bile çıktı ancak bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. "Joker"in tek seferlik bir film olmasına çok fazla vurgu yapıldığı ve yönetmenin süper kahraman filmleriyle ilgili yorumları nedeniyle Philips'in DC'ye yakın zamanda dönmesi pek mümkün görünmüyordu.

    Fakat bu, Warner Bros'u durdurmadı. The Hollywood Reporter'ın haberine göre, Warner Bros. Discovery şefi David Zaslav, Phillips'e DC filmleri için danışman olması için bir teklif yaptı. Teklife göre, Phillips yönetici sıfatıyla hizmet etmeyecek ancak bir danışman görevi üstlenecek. Zaslav'ın, Warner Bros için öncelikli ancak bir o kadar da problematik olan DC filmlerini düzenlemek için ortaya attığı bu plan ne kadar etkili olur, bunu bilmek şu an için çok zor. Phillips ve Zaslav bir uyum geliştirmiş olsa da, Phillips'in DC Evreni hakkında çok büyük bir bilgiye sahip olmadığı belirtiliyor. 

    Warner Bros. ve Discovery'nin birleşmesinden bu yana, sinema ve televizyondaki DC projelerini yeniden yapılandırmak stüdyo için yüksek bir öncelik oldu ve bu konuda büyük bir revizyona girildi. HBO Max için çekilecek olan "Wonder Twins" filmi gibi çeşitli DC projeleri ve "Batwoman", "Legends of Tomorrow" gibi seriler iptal edildi. Bundan sonra DC filmlerinin geleceğinin nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top