Hesabım
    "Joker 2" Geliyor!

    Yönetmen Todd Phillips, Joaquin Phoenix'in "Joker" devam filminin senaryosunu okuduğu bir fotoğraf paylaştı.

    2019 yılının en çok ses getiren filmlerin biri Todd Phillips tarafından yönetilen "Joker" filmiydi. Batman'in ikonik kötü karakterinin hikayesinin ilk kez anlatıldığı film, aksiyondan ziyade karaktere odaklanan küçük bütçeli bir film olmasıyla farklı bir DC filmiydi. 

    Phillips ve senaryoyu birlikte yazdığı Scott Silver, herkesin tanıdığı Batman kötü adamını, şok edici şiddet eylemlerine maruz kaldıktan sonra Gotham City'de halk kahramanı haline gelen bir komedyen ve yarı zamanlı palyaço hakkında bir anti-kahraman karakter çalışmasına dönüştürdü. Karamsar ve karanlık olan, süper kahraman sinemasının tipik aksiyon sahnelerinden özenle kaçınan film, dünya çapında bir milyar dolarda daha fazla hasılat elde etti.

    "Joker" ayrıca, toplam 11 dalda Oscar'a aday gösterildi ve başroldeki Joaquin Phoenix'e En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazandırdı. Her ne kadar "Joker"in tek bir film olarak planlandığı sürekli vurgulansa da film vizyona girdikten hemen sonra olası bir devam filmi hakkındaki konuşmalar başladı. Bu konudaki ilk büyük bilgi paylaşımı ise yönetmen Philllips'ten geldi. 

    Phillips, Instagram hesabında devam filminin senaryo taslağının başlığını ve Joaquin Phoenix'in bu taslağı okurken bir fotoğrafını paylaştı. "Joker 2" filminin resmi başlığı şu anda "Joker: Folie à Deux" (Joker: İki Kişilik Delilik) olarak görünüyor, ancak bu bir çalışma başlığı. Proje ilerledikçe filmin resmi adı değişebilir. 

    Yeni Joker filmi hakkında herhangi bir konu detayı paylaşılmasa da, başlık bazı ilgi çekici çıkarımlar sunuyor. "Paylaşılan delilik" olarak da tercüme edilebilecek olan folie à deux, ortak sanrısal bozukluk için kullanılan bir terim. Bu, Arthur'un kötülüğünün Gotham City tarafından nasıl geniş çapta benimsendiğine atıfta bulunabilir, ancak aynı zamanda Phillips'in, Joker'in tek partnerine, suç ve delilik ortağına yani Harley Quinn'e kendi yorumunu getireceğinin de ipucu olabilir. 

    View this post on Instagram

    A post shared by Todd Phillips (@toddphillips)

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top