Hesabım
    Pixar'ın Son Animasyonu "Işıkyılı" Körfez Ülkelerinde ve Güneydoğu Asya'da Yasaklandı

    Son dönemde Orta Doğu'da yasaklanan filmler kervanına Eternals, West Side Story ve Doktor Strange 2'nin ardından Işıkyılı da katıldı...

    Disney/Pixar Stüdyolarının son filmi "Işıkyılı" (Lightyear) bu hafta itibariyle küresel olarak vizyona girmeye başlıyor. Ancak film birçok Orta Doğu ülkesinde ve Güneydoğu Asya'nın muhafazakar kesimlerinde sansür engeline takıldı. Film, Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşirk Arap Emirlikleri, Bahreyn, Kuveyt, Umman ve Katar gibi Körfez ülkelerinin yanı sıra Mısır'da, Malezya'da ve Endonezya'da gösterime girmeyecek. 

    "Işıkyılı", Pixar'ın klasikleşen "Oyuncak Hikayesi" serisinden hatırladığımız Buzz Işıkyılı oyuncağına ilham veren gerçek uzay kahramanının hikayesini anlatıyor. Filmin yasaklanma gerekçesi, son zamanlarda bu ülkelerde yasaklanan diğer Disney filmleri "Eternals", "Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında" ve "West Side Story"de olduğu gibi LGBTQ temsili.

    "Işıkyılı"nda Hawthorne adlı kadın karakterin kız arkadaşıyla öpüştüğü bir sahne vardı. Bu sahne aslında filmden kesilmişti, fakat Pixar çalışanlarının, Disney'in eşcinselliği sansürleme kararı aldığını belirten kamu açıklamasından sonra filme yeniden eklenmişti. 

    ABD'de bu cuma günü vizyona girecek olan "Işıkyılı"nın yaklaşık 100 milyon dolarlık bir açılış hasılatına imza atacağı tahmin ediliyor. Filmin ülkemizdeki vizyon tarihi ise 2 Eylül olarak belirlendi. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top